Големи групи гръцки, турски и италиански туристи превзеха тесните улички

...
Големи групи гръцки, турски и италиански туристи превзеха тесните улички
Коментари Харесай

Турски туристи чуха за първи път, че в музея се плаща

Големи групи гръцки, турски и италиански туристи превзеха тесните улички на Стария град. Те обикалят една след друга музейните къщи.

В Етнографския музей едновременно влязоха над 100 туристи от южна Турция, които бяха много стъписани от новината, която им оповестиха уредниците - че би трябвало да си купят билет с цел да прегледат експозицията. Не посочваха, че схващат какво им се споделя ни на британски, ни на френски или немски.

Уредниците се озориха много, до момента в който им обяснат концепцията, че без входна такса - няма разглеждане на музей. В момента във фоайето на музея е неповторимата галерия с 20 национални носии от най-отдалеченените краища на българското землище.

Тя е от персоналната сбирка на трио " Калина " - Лилия Гетова, Даниела Димитрова и Антон Гудов. Всички носии са достоверни. Най-интересните от тях са две носии от Банат в Румъния и една от Плевенския край.

Те са изцяло окомплектовани със сребърни и позлатени украшения. За първи път се демонстрира и носията на огромната родопска певица Бойка Присадова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР