Големи горски пожари бушуват в покрайнините на Атина. Хиляди хора

...
Големи горски пожари бушуват в покрайнините на Атина. Хиляди хора
Коментари Харесай

Евакуираха две болници заради огнения ад до Атина, хиляди напускат домовете си

Големи горски пожари бушуват в покрайнините на Атина. Хиляди хора са принудени да изоставен домовете си. Над 670 пожарникари се борят със стихията, която се разгръща в региона Атика. Две лечебни заведения - детска и военна са евакуирани северно от гръцката столица - в Пентели.
Прочетете още
Силните ветрове североизточно от Атина не престават да разпалват пламъците по близо 30-километровия огнен фронт, сподели през днешния ден гръцкият министър на климатичната рецесия и гражданската отбрана Василис Кикилиас, представен от ДПА.

Кикилиас уточни, че първият противопожарен аероплан е бил ситуиран в границите на минути в региона на пожара през вчерашния ден, само че пламъците бързо са се популяризирали с помощта на ветровете. Изпепелени са къщи в град Варнава на 35 км от Атина.

Министерството на гражданската отбрана означи, че близо 700 пожарникари с към 200 противопожарни камиона се намират все още на терен, дружно със стотици доброволци и десетки самолети.

Хората с респираторни проблеми бяха откарани в лечебни заведения поради гъстия пушек, съобщи Българска национална телевизия. 



 

 

 

 

Снимки: БНТ 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР