Големи части от Пловдив са под вода след проливен дъжд

...
Големи части от Пловдив са под вода след проливен дъжд
Коментари Харесай

От днес Пловдив е морска столица на културата

Големи елементи от Пловдив са под вода след пороен дъжд в града, оповестява " Под тепето ". Напълно наводнени са улица „ Гладстон “, бул. „ Княгина Мария Луиза “ (където преди скъпия ремонт не се е наводнявало, означават от изданието), бул. „ Санкт Петербург “ и други

До момента има подадени над 50 сигнали за помощ след пороя. Всички екипи на пожарната са на открито. Особено тежко е ситуацията при Централна гара, Коматевски възел и Кукленско шосе, където даже колите не могат да минават.

Най-зле обаче е в квартал " Кючук Париж ", където съгласно управляващите под вода са улици, изби и къщи.

 Снимка: Под тепето.

„ Истината е, че това ще се случва до момента в който не бъде изработен, по този начин наречения Южен обходен колектор, който в този момент се споделя „ Периферен колектор “. Сега съществуваща система не може да поеме количеството вода. Периферният колектор с изключение на регионите Южен и Западен ще води водите и на селата от Родопската яка, “ разяснява кметът на регион " Южен " Борислав Инчев.

 Снимка: Под тепето.

 Снимка: Под тепето.

Във Facebook хората пишат къде да се внимава, защото придвижването е затруднено:

бул. „ Източен “ в посока Агарарен унивреситет, бул. „ Христо Ботев “ – посока Асеновградско и сред Макдоналдс и Военна болница; Кукленско шосе от бензиностанция Еко посока Куклен; бул. „ Южен “ е затворен от хотел Родопи в посока запад; бул. „ Марица “ под мостовете, както и новия бул. през Лаута към Тракия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР