Годишният конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

...
Годишният конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм
Коментари Харесай

Разлог ще бъде домакин на 8-ия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

Годишният конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм ще се организира на 8-и и 9-и септември в Разлог. Форумът се осъществя под егидата на Министерството на туризма и община Разлог. Темата на 8-ия Конгрес ще бъде " Мястото на здравния туризъм в Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България ".

Програмата включва разискване опциите за възобновяване след Ковид-19 зараза в Медикъл СПА центровете на България, като по тематиката ще приказват основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и проф. Коста Костов - водещ експерт по белодробни заболявания. Специално внимание ще бъде ориентирано към маркетинга и дигитализацията в туризма.

През тази година организацията отбелязва 15 години от основаването си. Днес БСБСПА е националната продуктова неправителствена организация, сплотяваща общини, вложители, специалисти и организации, работещи в областта на балнео, СПА и уелнес индустрията; сътрудник на Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването, член на Германо-Българската индустриално-търговска камара, деен член и участник в управлението на Европейскaтa СПА асоциация.

„ Ценностите, на които заложихме, са взаимствани от националния лозунг “Обединението прави силата ”, както и “Заедно можем повече ”. Имахме ясна визия, а тя бе България да бъде възродена като целогодишна туристическа дестинация, основаваща се на възстановителен туризъм – балнео, СПА и уелнес туризъм. Нашата задача бе и е одобряване на България на вътрешния и на интернационалния пазар като качествена целогодишна туристическа дестинация за здравен туризъм (в направление Медикъл/СПА, СПА и уелнес), стъпила на солидна основа: богат естествен запас – климат, минерални води и пелоиди – златото на България са нашите минерални води; традициите от траките и римляните, теоретичен капацитет, модерна инфраструктура, добре подготвени фрагменти “, споделя Сийка Кацарова – ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация.

Събитието ще се организира при прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, въведени със заповед на министъра на опазването на здравето.

Като спомагателна мярка за безвредно осъществяване, домакините ще изискат от участниците да дават документ за имунизация или документ за преболедуване, а на тези, които нямат ще бъдат направени безвъзмездни бързи антигенни проби.

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР