Годишният форум „Бизнес 4.0 ще се проведе в Пловдив на

...
Годишният форум „Бизнес 4.0 ще се проведе в Пловдив на
Коментари Харесай

Дигиталната революция или как изкуствения интелект навлиза в производството

Годишният конгрес „ Бизнес 4.0 " ще се организира в Пловдив на 28 и 29 септември. Представители на държавното управление, европейската и локалната власт, интернационалните консултанти и визионери ще дискутират и проучват резултатите на цифровата промяна. Във връзка с форума, кметът на Пловдив Иван Тотев съобщи в студиото на Българска национална телевизия „ Денят стартира ", че присъединяване във форума тази година е огромно, като акцентира, че фокусът е освен дигитализацията, само че и квалификацията и преквалификацията.

Той акцентира, че форумът е стартирал преди няколко години, като първите издания са били ориентирани към ИТ промишлеността, която се развива в България, само че последователно форумът е прераснал в пресечна точка за цифровите технологии и индустриалните компании в града. Той съобщи, че дигитализацията е един от отговорите на застаряващото население и неналичието на работна ръка. Иван Тотев разяснява още, че забавно като статистика е това, че междинните приходи в Пловдив нарастват с по-голям растеж от междинния за страната. В производството е 7,9% на годишна база при приблизително за страната към 6,6%, което значи, че растежът на заплати в района е по-голям от междинния за страната.

Иван Тотев акцентира, че ограниченията на държавното управление на национално равнище за вложения за основни. Може да се приказва за понижаване на броя н работната ръка, само че тя работи с различен инструментариум. Знанията и уменията би трябвало да бъдат по-различни, по тази причина е значима квалификацията и преквалификацията. Професионалното обучение е доста значимо и би трябвало да сме отворени към новите трендове в света. Иван Тотев съобщи още, че инфраструктурните планове са основни за развиването на града, поради което ще бъдат предпочитани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР