Годишните приходи от въвеждането в началото на май на зона

...
Годишните приходи от въвеждането в началото на май на зона
Коментари Харесай

6 млн. лв. годишни приходи се очакват от синята зона

Годишните доходи от въвеждането при започване на май на зона за платено паркиране във Варна са разчетени на 6 млн. лева Те ще доближат планувания размер при употребата на всички съставни елементи – централната и периферната синя зона, репатрирането на погрешно паркирали коли, употреба на съществуващите сега 13 платени паркинги и служебния абонамент, посочи шефът на общинското дружество „ Паркинги и синя зона ” Младен Иванов. Днес комисията по финанси и бюджет утвърди увеличението на щата на сдружението с още 105 души – от 118 на 223-ма. Средствата за това до края на годината възлизат на 437,8 хиляди лева

„ В този щат влизат всички чиновници за първия и втория стадий на синята зона, само че те ще бъдат назначавани поетапно съгласно потребностите. Сега ще назначим много по-малка част от общия брой “, посочи Иванов. По умите му 59 души ще бъдат назначени на служба контрольор. Шофьорите на профилирани моторни транспортни средства, в това число „ паяци “, ще бъдат 12.

Синята зона ще работи от 9:00 до 19:00 часа в делнични дни. В събота и неделя паркирането ще е гратис. Таксата ще бъде 1 лев на час, като оптималният престой ще бъде 3 часа. Живеещите в регионите на платено паркиране ще имат право на месечен абонамент от 5 лева или годишен от 55 лева, само че единствено за една кола. Ако желаят да паркират втори фамилен автомобил, цената скача двойно.

Зоната за платено паркиране във Варна ще обгръща централната част от ул. „ Кракра ” до пазар „ Чаталджа ” и от ул. „ Дрин ” и „ Пирин ” до бул. „ Приморски ”. За реализирането на надзор по платеното паркиране следва да бъдат закупени 18 лекотоварни електрическия автомобил и 3 хибрида, както и 3 профилирани камиона вид „ паяк ”.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР