Годишнината на Софийския университет Св. Климент Охридски беше отбелязана с

...
Годишнината на Софийския университет Св. Климент Охридски беше отбелязана с
Коментари Харесай

135 години Алма Матер: Тържествен концерт за празника на Софийския университет

Годишнината на Софийския университет " Св. Климент Охридски " беше маркирана с церемониален концерт в зала " България ".

Пред публиката излязоха " Софийски солисти " под диригентството на Пламен Джуров. Празникът на най-старото и най-голямо висше учебно заведение у нас беше почетен и от вицепрезидента Илияна Йотова.

" Най-важната задача на университета е да сътвори дейни и почтени жители, търсещи персони, които не се тормозят да слагат въпроси и да отстояват мнението си, само че и да демонстрират схващане, почитание и приемливост към мнението на другите. Често споделям, че университетът не е място за политика, само че е най-хубавото място за разискване и правене на политики ", изясни проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

" През годините още от самото основаване той се обърна в едно изключително леговище. Убежище на свободната мисъл, на свободата, която не е окована, леговище за всички тези бунтари, които не желаят да мислят в униформи и не желаят да имат униформена мисъл. Убежище за всички, които са непознати на равнодушието и малодушието, на празнодумието ", това съобщи Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР