Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България

...
Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България
Коментари Харесай

`Годишна среща на местните власти, във форума ще участва и президентът

Годишната среща на Националното съдружие на общините в Република България стартира през днешния ден в курортния комплекс Албена.

Събитието е част от деянията, с които се отбелязва Деня на българската община – 12 октомври.

В тридневния конгрес се чакат над 800 участници – кметове, общински съветници, представители на Европейския парламент и Европейската комисия, министри от служебния кабинет.

В най-големия конгрес, проведен от Националното съдружие на общините в Република България, в границите на три дни ще се проведат панелни полемики, пленарни сесии и работни срещи по всички значими задания на общините за мандат 2023-2027 година

Според ръководителя на УС на НСОРБ и кмет на Община Велико Търново Даниел Панов измежду главните проблеми на локалните управляващи е такса битови боклуци, която би трябвало да бъде обновена в цялата страна следващата година след законодателни промени от идващото постоянно държавно управление.

В срещата присъединяване ще вземе и президентът Румен Радев, който ще бъде представител в Пленарната сесия „ Европа по-близо “. Днес ще бъдат връчени и годишните награди на НСОРБ.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР