Годишната проверка на проекта „Живот за царския орел“ показа, че

...
Годишната проверка на проекта „Живот за царския орел“ показа, че
Коментари Харесай

413 обезопасени стълба пазят царските орли

Годишната инспекция на плана „ Живот за царския орел “ сподели, че в региона на Сливен са инсталирани 413 обезопасени стълба. Те би трябвало да пазят Царските орли и другите скъпи видаве птици. Проектът е осъществен от „ Електроразпределение Юг “ (част от EVN България) и Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП).

Проектът „ Живот за царския орел “ (Life for Safe Grid) цели да понижи смъртността при царския орел (Aquila heliaca), причинявана от токов удар или конфликт с електропроводи в най-важните зони на мрежата „ Натура 2000 “.

През 2017 година приключи построяването на 43 км подземни кабели в общините Елхово и Тополовград. Дейностите по обезопасяване не престават с създаване на 27 км ПАС система (напълно изолирана въздушна линия) в същите общини. В различен предпочитан за царските орли регион - този на Сливен, през лятото и есента на 2017г. посредством монтиране на защитни изолации са обезопасени 413 стълба. Освен резултатите от осъществената работа бяха разисквани и дейностите до края на плана, който завършва през 2018 година

Вторият стадий от инспекцията включваше посещаване на осъществени обекти на територията на община Тополовград. Акцент бяха електропроводите, построени във тип на ПАС система.

Обърнато беше внимание на въздушните линии, които следва да бъдат демонтирани през 2018 година По време на инспекцията бяха посетени и част от инсталираните през лятото на 2017г. 12 осведомителни табели, които се намират наоколо до построени по плана уреди.

Устната оценка, дадена от проверяващия, беше, че планът се извършва по проект и е свършена забележителна работа по обезопасяване. Допълнително, бяха оценени позитивно и природозащитните действия на „ Електроразпределение Юг “, които се правят по самодейност на компанията като част от капиталовата й стратегия. /Марица.бг

тагове 413 стълба царски орел
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР