Годишната компенсация на главния изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery

...
Годишната компенсация на главния изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав отбеляза скок на заплатата до $50 милиона въпреки продължаващите загуби на компанията

Годишната отплата на основния изпълнителен шеф на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав се увеличи с съвсем 27% до $49,7 милиона през 2023 година, декларация до Комисията за скъпи бумаги и тържища показан в петък.

Повишаването на заплащането беше частично обвързвано с решението на губещия медиен конгломерат да приведе възнагражденията си на управителни фрагменти, с цел да се концентрира повече върху намаляването на дълга и свободния паричен поток.

Warner Bros Discovery регистрира 86% скок на свободния паричен поток до 6,16 милиарда $ през 2023 година, значително заради по-ниските разноски по време на стачките в Холивуд, които бяха парализирали производството в продължение на месеци.

Компанията отчете по-голяма от предстоящото тримесечна загуба през февруари, притисната от спада на кабелната телевизия, слабия рекламен пазар и следствията от стачките в Холивуд.

Zaslav получи награди за акции от 23,1 милиона $ през 2023 година спрямо 12 милиона $ през 2022...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР