Годишната карта за градски транспорт в София ще може да

...
Годишната карта за градски транспорт в София ще може да
Коментари Харесай

Годишната карта за транспорт в София ще може да се плаща на две вноски

Годишната карта за градски превоз в София ще може да се заплаща на две вноски. Първоначална ще е от 200 лева и следваща от 180 лева Това гласоподава финално в четвъртък Столичният общински съвет, като утвърди отчета, импортиран от Демократична България. Заради разсрочването транспортният документ нараства с 15 лв. - от 365 лева на 380 лева

“Целта на предлагането е по едно и също време да бъдат облекчени фамилните бюджети в една много сложна година, само че и да бъде подтиквано потреблението на градския превоз, като създадем годишната карта по-достъпна за повече граждани”, разясниха от “Демократична България”.

В първичното предложение на съветниците от партията бе препоръчано разсрочване на 2,3 или 4 вноски, надлежно три пъти по 100 лева и един път по 80 лева, само че ръководещото болшинство от ГЕРБ и Обединени патриоти отхвърлиха да поддържат този вид. Доводът им беше, че бихме основали неудобства за ЦГМ и опасности за приходите на сдружението.

Според съветниците от Демократична България предлагането за 3 вноски освен не основава риск за приходите на ЦГМ, само че и планува минимално нарастване от 15 лева, с което да бъдат покрити точно административните разноски на ЦГМ - едно пословично зле ръководено сдружение, за чиято промяна Демократична България от дълго време упорства.

“Идеята е да служим на жителите на София. Това, че сходно нещо е неловко за ЦГМ е едно от нещата, които минимум би трябвало да ни вълнуват.” - съобщи на днешното съвещание на СОС общинският консултант от Демократична България Веселин Калановски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР