Годишната инфлация в Гърция е нараснала до 12,0 процента през

...
Годишната инфлация в Гърция е нараснала до 12,0 процента през
Коментари Харесай

Гърция с рекордна инфлация за последните 30 години

Годишната инфлация в Гърция е повишена до 12,0 % през септември по отношение на 11,4 % предходния месец, оставайки на най-високото равнище за последните 30 години, оповестява в. " Катимерини ".
Прочетете още
Растящите цени на силата, жилищата, превоза и храните са главният фактор за инфлацията,. На месечна база потребителската инфлация е повишена с 2,9 %.

Годишната хармонизирана с Европейски Съюз инфлация в Гърция е повишена до 12,1 % през септември по отношение на 11,2 % през август, сочат още данните.

Хармонизираната с Европейски Съюз инфлация съставлява показател от съставни елементи, който се употребява в страните от Европейски Съюз, с цел да се мери инфлацията по сравним метод, отбелязва изданието.

Цените на природния газ в Гърция са скочили с 332 % на годишна база, цените на електричеството са нарастнали с 30,5 %, а тези на отоплителното масло - с 65,1 %.

Цените на жилищата са нарастнали с 35,4 % на годишна база през септември, на превоза - с 14,2 %, а на храните и неалкохолните питиета - с 13,5 %, демонстрира още статистиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР