Годишна интерактивна карта от International SOS показва страните, в които

...
Годишна интерактивна карта от International SOS показва страните, в които
Коментари Харесай

Защо Турция е сред най-опасните за посещение страни през 2024 г.

Годишна интерактивна карта от International SOS демонстрира страните, в които е най-вероятно пасажерите да се изправят пред закани, като се вземат поради фактори като политическо принуждение, обществени безредици, насилствени и дребни закононарушения и въздействието на изменението на климата.
 Най-опасните плажове с акули в света
Най-опасните плажове с акули в света

Ето по какъв начин наподобява топ 5

Онези, които бяха оценени като " извънредно " рискови от позиция на сигурността, включват Либия, Южен Судан, Сирия, Украйна и Ирак, до момента в който " нови и разрастващи се спорове " в Газа, Ливан, Русия и целия район Сахел в Африка означиха повишение на равнището на риска. Но освен военните зони са в листата.

International SOS съобщи, че " следи възходяща наклонност в броя на сигналите, свързани с климата, защото покачващите се световни температури усилват рисковете за здравето по целия свят ". Беше открито, че Турция имя " приблизително " равнище на риск, дружно с известни места за отмора като Египет, Тайланд, Виетнам и Доминиканската република, написа Metro.
 Снимка 649602

Нивото на риск в Мексико за рискове, свързани с изменението на климата, е обозначено като " високо ", както и в доста страни в Южна Америка като Бразилия и Колумбия и елементи от Азия, в това число Индия. Афганистан е измежду страните, оценени с " доста висок " риск от филантропични рецесии и бедствия, породени от изменението на климата. В това число влизат и Чад, Етиопия, Демократична република Конго и Нигерия.

Това е първият път, когато International SOS включва тази категория в своята карта, защото компанията за здравни и охранителни услуги споделя, че е получила 80% повече медицински сигнали, свързани с изменението на климата през 2023 година, в сравнение с през 2022 година
 8 от най-опасните места в света
8 от най-опасните места в света

Добре е помислим, преди да планираме идващото си странствуване

Д-р Ирен Лай, световен медицински шеф във компанията, споделя: " Екстремните горещини тази година, с първата по рода си гореща вълна, наречена " Цербер ", блъснала Европа, може да станат нещо всекидневно. В допълнение към физическите въздействия на рисковата топлота, може да има обилни негативни резултати върху психологичното здраве. От значително значение е бизнесът да възнамерява това, като приспособява нашия метод на живот и работа, с цел да отбрани здравето, като в същото време предприеме стъпки за закъснение и вероятно превръщане на наклонността за повишение на температурите. "
 Снимка 649603

Турция беше една от най-тежко засегнатите европейски страни от горещите талази това лято, където рекордните температури до 49.5°C предизвикаха тежки горски пожари и хиляди смъртни случаи заради хипертермия. Туристите в региони като Рим в Италия, Севиля в Испания и гръцките острови бяха предизвестени да пият вода, да заобикалят кафе и алкохол, да стоят надалеч от обедното слънце и да се застраховат при положение на риск за здравето им, обвързван с топлината.
 Най-опасните градове в Европа
Най-опасните градове в Европа

Ето по какъв начин наподобява топ 10

Несъмнено има по-важни неща, за които да се тормозим, от почивката ни да вземем за пример, когато става въпрос за изменението на климата, само че до момента в който политическите водачи и бизнеса разискват решение, въпреки всичко си коства да сме в сигурност и да заобикаляме евентуални опасности, когато е допустимо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР