Години наред срещу ГЕРБ, но изведнъж - заедно с ГЕРБ.

...
Години наред срещу ГЕРБ, но изведнъж - заедно с ГЕРБ.
Коментари Харесай

По-младият брат, с по-големите мускули. Как ПП и ДБ договориха кандидатите си за кметове

Години наред против ГЕРБ, само че внезапно - дружно с ГЕРБ. Месеци наред съгласие сред Политическа партия и Демократична България, а внезапно - напрежение за локалния избор, което е най-видимо в София, Пловдив, Бургас и Варна. Как тази коалиция си избира претендентите?

" Продължаваме промяната “ (ПП) са наложили претендентите за кметове в някои от главните огромни градове. Това сподели в Студио България на Свободна Европа депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Манол Пейков .

" В началото на договарянията с Политическа партия ние смятахме, че в някои от огромните градове имаме мощни претенденти, които имат доста положителни шансове. Политическа партия постановиха претенденти, които съвсем на всички места са разнообразни “, сподели Пейков. Той добави, че Демократична България е трябвало да създадат отстъпка, тъй като „ алтернативата беше да се вдигнем и да се кандидатираме настрана, [а е] явно за всички, че в този момент не е моментът “, сподели Пейков.

Думите му идват 5 месеца след парламентарните избори, на които Политическа партия и Демократична България се явиха като коалиция. На 2 април 2023 година те завоюваха 63 мандата в 240-местния парламент.

В началото на септември стана ясно, че двете партии ще вземат участие и в локалните избори като коалиция с общи претенденти за кметове и общи листи за общински съветници. Това сътвори напрежение измежду част от последователите им.

Преди седмица регионалният ръководител на " Да, България " в Пазарджик Николай Янев заяви, че напуща партията. В той сподели, че има напрежение по отношение на обединението с ППи надлежно ръководещата коалиция с ГЕРБ.Начинът, по който Политическа партия господства, е " без каквато и да е почва ", счита той.

Според Манол Пейков имената на претендентите са избрани след договаряния сред екипите на двете партии, а решенията се разискват от управителните органи на партията.
Най-важното от изявлението " Може би леко импулсивно и хиперболично се изрази министър председателят [като назова зърнопроизводителите терористи]. Истината е, че митингите [на земеделските производители] са задвижвани от избрани кръгове ". " Постоянно има хора, които не могат да устоят повече. Има хора, които не могат да устоят на дългото тичане “. " Промени се геополитическата конюнктура. Допреди две годиини главният ни фокус беше корупцията и главният конкурент беше ГЕРБ. С смяната на обстановка нещата се трансформираха, тъй като севтът се раздели на два лагера. В момента тази укрепление, която преди бяхме построили се постанова да бъде бутната и да бъде построена една по-важна укрепление и това е България да бъде прозападно насочена “. " Подкрепям човешки и морално Мустафа Емин. По доста умел и подмолен метод тази тематика беше въведена в медиите, тъй че да провокира отвращение у хората “. Как се издигат претендентите за кметове
„ Коалицията с Политическа партия беше мъдра и неизбежна “, сподели Манол Пейков във връзка оценката на решението двете партии да се явят взаимно на парламентарните избори при започване на 2023 година По думите му „ Политическа партия са водещият сътрудник в обединението “, само че към момента са политически неопитни. „ Те са по-младият брат, с по-големите мускули “, сподели Манол Пейков.

Той разяснява думите на регионалния координатор на „ Да, България “ в Николай Янев в Пазарджик, който напусна партията поради противоречие с метода, по който се взимат решения за номиниране на претенденти за кметове и общински съветници и сподели, че „ непрекъснато има хора, които не могат да устоят повече “.

Манол Пейков сподели, че претендентът за кмет на Пловдив Ивайло Старибратов също е посочен от Политическа партия.

Изборът на Старибратов пристигна на фона на готовността на самия Манол Пейков да се кандидатира за кмет на града.

Пред Свободна Европа Пейков сподели, че „ Старибратов е предложение на Политическа партия като компромисна фигура “, той не е заемал крайни позиции във връзка с войната против Украйна и имунизациите и „ това му дава по-добър късмет да притегли периферните гласове “.
Подкрепата на ГЕРБ
Според Манол Пейков повода да се търси поддръжката на ГЕРБ са основни международни събития. „ Промени се геополитическата конюнктура. Допреди две години главният ни фокус беше корупцията и главният конкурент беше ГЕРБ “, сподели Пейков.

По думите му войната на Русия с Украйна е наложила преосмисляне на позициите. „ С смяната на обстановката нещата се трансформираха, тъй като светът се раздели на два лагера. В момента тази укрепление [с ГЕРБ], която преди бяхме построили, се постанова да бъде бутната и да бъде построена една по-важна укрепление и това е България да бъде прозападно насочена “, сподели Пейков.

Според него „ добре е и е значимо хората, които са правили закононарушение, да имат отмъщение, само че по-важното е да оставим една по-добра страна за нашите деца “.
Случаят " Мустафа Емин “
Първоначалната реакция на „ Да, България “ по случая с някогашния консултант на министъра на защитата Мустафа Емин е била прибързана, сподели Манол Пейков.

Той разяснява по този метод случай от предишния месец. Тогава здравна сестра от " Пирогов ", че Емин е злоупотребил със служебното си състояние, до момента в който е бил в детска травматология с детето си и се е държал надменно. Той отхвърли тези изказвания и изиска инспекция по случая. Още преди привършване на инспекцията от „ Да, България “ осъдиха случая. „ Реакцията на партията беше прибързана. Трябваше да се изчака. Но и Мустафа се забави да се отдръпна [докато завърши проверката], сподели Пейков.

„ Подкрепям човешки и морално Мустафа Емин. По доста умел и подмолен метод тази тематика беше въведена в медиите, тъй че да провокира отвращение у хората “, сподели Пейков. Според него брачната половинка на Емин, която върви със кърпа „ не е била третирана като първа категория човек “ по време на визитата в болничното заведение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР