Години наред Сепанг беше една от любимите писти на феновете

...
Години наред Сепанг беше една от любимите писти на феновете
Коментари Харесай

В Малайзия: Формула 1 е твърде скъпа за нас

Години наред „ Сепанг ” беше една от обичаните писти на почитателите на Формула 1 поради оспорваните надпревари, които се получаваха там, както и поради непредвидимото време в Малайзия през есента или пролетта.

За последно на „ Сепанг ” имаше съревнование от Формула 1 през 2017, след което Малайзия излезе от календара на международния шампионат, само че резервира наличието си в MotoGP. Причините за това се оказаха тривиални – локалните почитатели нямат сериозен интерес към Формула 1 и провеждането на старт от международния шампионат коства прекомерно скъпо.

Няколко години по-късно обстановката не се е трансформирала, защото спортният министър на Малайзия Хана Йео изясни пред The Vibes, че организирането на старт от Формула 1 е непостижимо скъпо събитие за страната.
 25 надпревари следващата година във Формула 1? 25 надпревари следващата година във Формула 1?
„ Формула 1 е доста скъпа – изясни Йео. – Трябваше да желаяме 4,5 милиона $ от държавния бюджет, единствено с цел да модернизираме пистата. Отделно са парите за таксата и организирането на съревнование, в случай че можехме да си го позволим, щяхме да го създадем, само че не можем. ”
 Така ли ще наподобява началото на сезон 2024 във Формула 1? Така ли ще наподобява началото на сезон 2024 във Формула 1?
Малайзия беше упомената по отношение на подреждането на календара на Формула 1 за следващата година, като съществени любимци за влизане в него са Виетнам и ЮАР, чака се да има 25 надпревари, а „ Спа ” отново да изпадне от шампионата.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР