Години наред Пан Дон преподава в университета в китайския град

...
Години наред Пан Дон преподава в университета в китайския град
Коментари Харесай

Перилен препарат направи бивша преподавателка една от най-богатите жени в Китай

Години наред Пан Дон преподава в университета в китайския град Гуанджоу. Две десетилетия след постъпването ѝ там, през днешния ден тя към този момент е една от най-богатите дами в азиатската страна.

55-годишната бизнес дама е ръководител на компанията Blue Moon Group и брачна половинка на нейния създател Луо Чопин. Компанията, която се занимава с произвеждане на сапун и перилни препарати, през последните години съумя да изпревари международни колоси като Unilever Procter & Gamble, с цел да се трансформира в най-предпочитаната марка за такива в страната.

През тази година сдружението съумя да реализира още един огромен триумф, откакто притегли 1,3 милиарда $ от първичното си обществено предложение на акции в Хонконг през тази седмица. То се трансформира в най-големият дебют на компания от бранша на потребителските артикули през тази година.

След като акциите прибавиха 16% към цената си по време на листването в сряда, чистото благосъстояние на Пан набъбна до общо 8,8 милиарда $, демонстрират данните на Bloomberg Billionaires Index.

Съпругът ѝ основават компанията през 1992 години, като тя е пионер в производството на течни перилни препарати в Китай, само че е с релативно дребен пазарен дял през първите години. Пан се причислява към екипа две години след основаването на компанията.

Към края на предходната година приходите на компанията доближават 900 милиона $, а през тази упованията са те да се удвоят.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР