Годината започна с най-влиятелното събитие – изложението за потребителска електроника

...
Годината започна с най-влиятелното събитие – изложението за потребителска електроника
Коментари Харесай

От летящи таксита до метавселена и изкуствен интелект на технологичното изложение в Лас Вегас

Годината стартира с най-влиятелното събитие – ревюто за потребителска електроника в Лас Вегас. 100 хиляди души видяха необятна гама от новаторски артикули – портативни устройства за метавселената, обвързвана чанта за бокс, електрически ролкови кънки, даже технология за другарство с животни. Въпреки рецесията с инфлацията и разноските за живот, шоуто във Вегас открои трендове, следвани през цялата година.

„ Компаниите наемат хора на всички места. Все още има дефицит на служащи. Технологичната промишленост се оправя добре. Но ние следваме като цяло световната стопанска система. Има приливи и отливи “, споделя Гари Шапиро – президент и основен изпълнителен шеф на Асоциацията за потребителски технологии.

На Световния мобилен конгрес в Барселона разнообразни китайски компании се конкурираха с последни модели смарт телефони, цялостни с куп функционалности, комфортни за потребителя.

„ Самсунг “ и „ Епъл “ също демонстрираха своите флагмани - надлежно Galaxy S23 Ultra и iPhone 15.

Технологията за виртулна действителност също беше непрекъснат шлагер – демонстрации демонстрираха по какъв начин 5G мрежата може да свързва външни обекти към метавселената на процедура без никакво закъснение.

„ За реализира метавселената огромна част от капацитета си, се нуждаем от мощни, качествени 5G мрежи с честотна лента и доста ниска инертност “, съобщи Кестър Ман – анализатор CCS Insight.

В средата на годината „ Епъл “ сподели лични очила за смесена действителност.

Наречени Vision Pro, те ще потопят потребителите в това, което компанията назовава " пространствени калкулации ", с цел да сърфират в интернет, да гледат филми и да водят видео диалози, наред с доста други неща.

„ При това ценово ниво, с технология, която към момента се развива, считам, че тази категория ще доближи пик след няколко години. За да бъде платформата сполучлива, „ Епъл “ се нуждае от концепциите на своите разработчици “, сподели Бен Бахарин – изпълнителен шеф на Creative Strategies Inc.

Генеративният изкуствен интелект беше шлагер на ревюто „ Париж Вива Тех “. Появи се под формата на гения с четката Винсент Ван Гог. Посетителите можеха да беседват с анимиран облик на починалия художник, чиито отговори бяха генерирани от специфичен езиков модел.

Също в Париж – само че на авиационното ревю – немската компания Volocopter сподели първообраз на въздушно такси, задвижван с електричество, който може да излетява и каца отвесно. Очаква се да транспортира пасажери с огромни финансови благоприятни условия още идната година – по време на Олимпийските игри. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР