Годината е 1995-а. Датата – 28 февруари. На този ден

...
Годината е 1995-а. Датата – 28 февруари. На този ден
Коментари Харесай

Илюминати, гаргойли и тайни тунели: Крие ли летището в Денвър зловещи тайни?

Годината е 1995-а. Датата – 28 февруари. На този ден стартира работа едно от най-големите летища в света – това в Денвър. Годишно през него минават по над 60 млн. души, въпреки че експлоадирането на пандемията от COVID-19 понижи доста неговата натовареност.

Почти незабавно откакто е отворено за употреба, летището стартира да притегля огромно внимание поради някои свои необикновени специфики. Зловещи фигури и фрески, паметна плоча, съдържаща масонски знаци, както и самата форма на пистите, която погледната от въздуха припомня на свастика, са единствено част от тях.

На всичкото от горната страна се оказало, че бюджетът за построяването му е надхвърлен с близо 2 милиарда $. Всичко това кара последователите на тайни теории да допускат, че летището крие някои злокобни тайни…

Блуцифер

Едно от първите неща, които всеки клиент на летището вижда, е разположената пред него 10-метрова скулптура на наследник мустанг, вдигнал във въздуха предните си копита. През нощта той наподобява изключително стряскащо, защото очите му светят в алено, а асоциациите с конниците на Апокалипсиса са неизбежни.

The Denver airport is guarded by a 32-foot-tall sculpture of a demonic horse.
— Atlas Obscura (@atlasobscura)
Неслучайно доста хора го назовават Блуцифер („ Синият Луцифер “). Историята на статуята също способства за злокобната ѝ популярност. Нейният основател Луис Хименез по този начин и не съумял да види приключено своето създание. Докато работел по фигурата, част от нея паднала върху него и малко по-късно той умрял от получената тежка рана.

Смъртта на Хименез довела до появяването на няколко меко казано странни теории. Според една от тях конят оживял и нападнал своя основател.

Друга гласи, че мъжът бил погубен, тъй като разкрил някои от тайните на летището. Така или другояче статуята била довършена от децата на Хименез и публично показана през 2008 година Те също по този начин обяснили, че с слагането на светещите очи на коня желали да изкажат своята респект към татко си, който имал магазин за осветителни тела в Мексико.

Капсула на времето

Друг спорен детайл от летището в Денвър е паметна плоча, на която е изобразен признакът на масоните, свързван от феновете на тайните теории и с илюминатите. На нея са изписани още датата, на която е стартират градежът на летището – 19 март 1994 година, както и надпис, който гласи, че под плочата се крие обръщение за хората през 2094 година

Denver Airport# time capsule beneath this stone contains messages and memorabilia to the people of Colorado in 2094
— dutchbarbarber (@dutchbarbarber)
Какво се съдържа в тази капсула на времето? И за какво някой е сметнал за уместно да я сложи в едно от най-натоварените летища в света?

За да стане мистерията още по-голяма, на плочата е изписано, че тя е направена от „ Комисията за летищата на Новия свят “. Подобна организация не съществува, а това кара някои хора да считат, че фразата се отнася за Новия международен ред – теорията, съгласно която загадка група от богати и авторитетни персони ръководи целия свят и желае да сътвори световна тирания.

Алекс Рентерия, която е представител на летището в Денвър, на собствен ред отбелязва, че тези изказвания са изцяло неоснователни. Тя акцентира, че създателите на плочата фактически са масони, само че „ Комисията за летищата на Новия свят “ е метафора за задачата на летището да приветства всички хора и да бъде самобитен портал към целия свят.

Зловещи изображения и гаргойли

В един от секторите на летището, където пасажерите чакат своя багаж, са сложени два бронзови гаргойла (готически статуи, които най-често били употребявани за водоливници, отвеждащи стичащата се от покрива на постройката дъждовна вода. Според поверията, те отблъсквали злите сили), които излизат от куфари. Фигурите са дребни на растеж и имат демонични лица. Те носят името „ Нотр Денвър “, а създателят им Тери Алън отбелязва в едно свое изявление, че задачата им е да „ бдят над багажа на пасажерите “.

Denver airport's talking gargoyle spooks travelers | Fox News
— Chris
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР