Годината беше изключително активна в търсенето на имоти. Такова обобщение

...
Годината беше изключително активна в търсенето на имоти. Такова обобщение
Коментари Харесай

Рекордна сделка: Продадоха панелна гарсониера за 96 000 евро

Годината беше извънредно дейна в търсенето на парцели. Такова резюме направиха имотните експерти Пепи Димитрова и Тихомир Тошев.

Като огромен триумф Тошев уточни, че преди дни е осъществена договорка с панелна гарсониера в столичния квартал " Младост " за 96 хиляди евро, което е към 2500 евро на квадрат.

Според него остават атрактивни кварталите в центъра - " Изток " и " Лозенец ", както " Иван Вазов " и " Младост ", който е топ кварталът на София от по-отдалечените и който си държи цената.

" Всеки си има своето най-хубаво място, само че изрично столицата генерира интерес и жилищата се търсят ", съобщи Тошев в утринния блок на Българска национална телевизия. Той предизвести, че влизаме в интервал на увеличение на лихвите по заеми, като упованието е това да се случи през идната година. Кредитите евентуално ще нарастнат с 10-15%.

Според Пепи Димитрова новото съвременно е селска къща двор с животни и градина. Това е по този начин, тъй като на село е положително качеството на живот и храната. Хората обаче мъчно продават земята си - споделят че инфлацията ще изяде парите и по тази причина си пазят земята - парите инфлацията ще ги изяде.

Според двамата имотни експерти по-богатите българи търсят парцели в Португалия, Италия и Франция. В Турция цените на парцели тази година са съвсем двойно увеличени съпоставено с предходната.

Инвеститорите всеобщо оферират ангажимент да не се смяна цената.

Прогнозата е че следващата година по-малко ще се купуват жилища.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР