Година след като избяга зрелищно от килията си в затвора

...
Година след като избяга зрелищно от килията си в затвора
Коментари Харесай

Година след зрелищно бягство от затвора: властите заловиха италиански мафиотски бос

Година откакто избяга зрелищно от килията си в пандиза в Нуоро, спускайки се по стената със завързани един за различен чаршафи, Марко Радуано беше хванат в Корсика. Той беше считан за един от тримата най-търсени и рискови италиански нарушители. Името му беше в листата на Европол и беше търсен на всички места в Европа, защото беше отпред на незаконна организация, настояща в Гаргано, Пулия, и оперираща взаимно с други незаконни кланове от Манфредония.

Според медиите на Апенините 40-годишният Радуано бил считан за уредник и убиец на групата, на която се приписват доста убийства, наркотрафик, рекет и изнудвания.

Радуано бил заловен от сътрудниците на специфичните служби на карабинерите, до момента в който се хранел в ресторант в град Бастия, Корсика, в компанията на една жена, написа " 24 часа ".

Властите заловили и дясната ръка на Радуано – Джанлуиджи Трояно, който се търси от две години, откогато избягал от домакински арест в провинция Кампобасо. Трояно бил задържан в Гранада, Южна Испания.

И двамата рискови нарушители били хванати от същата група карабинери от специфичните служби, които хванаха и мафиотския необут Матео Месина Денаро при започване на 2023 година в Палермо.

Министърът на вътрешните работи Матео Пиантедози съобщи, че залавянето в чужбина на двама рискови нарушители, укриващи се от правораздаването, е тежък удар по проведената престъпност. Радуано има присъди за убийства, за нелегално носене на оръжие и други закононарушения. Той би трябвало да изтърпи наказването си за оставащите му още 23 години затвор.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР