Година след като Disney купи за 71 милиарда долара едно

...
Година след като Disney купи за 71 милиарда долара едно
Коментари Харесай

Няма вече 20th Century Fox - slava.bg

Година откакто Disney купи за 71 милиарда $ едно от най-старите студиа в Холивуд - 20th Century Fox, разгласи решението си да промени името на компанията. От него ще бъде отстранена думата „ fox “.

Официално не са оповестени аргументите за тази смяна, само че списание Variety, което първо заяви новината, цитира източник от компанията Disney, който споделя: “Смятам, че името Fox е непосредствено обвързвано с Мърдок, а това е токсично. “

Бившият притежател на кино студиото има и медийната компания Fox News, която в Съединени американски щати е считана за рупор на републиканците. В Холивуд обичайно преобладават демократичните полезности и благосклонностите на болшинството от работещите във Фабриката на фантазиите е за демократите.

Думичката Fox също по този начин ще бъде отстранена от името на още една принадлежаща й кинокомпания – Fox Searchlight Pictures.

20th Century Fox е основано през 1935 година и е снимало някои от най-касовите филми в историята, в това число „ Аватар “, „ Титаник “ и няколко епизода от „ Междузвездни войни “.

В края на 80-те години News Corporation, благосъстоятелност на Мърдок, придобива 20th Century Fox, а Fox News е основана през 1996 година. По-късно News Corporation беше разграничена на две елементи, а през 2019 година филмовата компания 20th Century Fox бе купена от Disney, а за Рупърт Мърдок останаха медийните активи, в това число Fox News.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР