Година след като беше обявен за годен за полет от

...
Година след като беше обявен за годен за полет от
Коментари Харесай

Samson Switchblade - първи полет за сгъваемата летяща кола - видео

Година откакто беше разгласен за кадърен за полет от FAA и 14 години след първото му оповестяване, Samson Sky Switchblade публично е пуснат на пътя. Това позволено за придвижване по улиците триколесно транспортно средство се трансформира в аероплан летящ със скорост от 320 км/ч с едно натискане на бутон. На интернационалното летище Грант Кънтри в Моузес Лейк, Вашингтон, Switchblade /сгъваемо острие/ излетя за първи полет, достигайки височина от 150 м и след обиколки към шест минути по-късно докосна земята.

„ След 14 години планиране и прецизни проби, първият ни полет е голям крайъгълен камък по пътя напред “ - сподели Сам Боусфийлд, основен изпълнителен шеф на Samson Sky и дизайнер на Switchblade - „ Това ни слага на пътя към производството на хиляди Switchblade, с цел да отговорим на огромните и въодушевени претенции, което получаваме. "

От Samson споделят, че има към 2300 резервации за Switchblade от 57 разнообразни страни на приблизителна начална цена от 170 000 щатски $, което акцентира обстоятелството, че несъмнено има пазар за в действителност кадърен за придвижване мото-самолет. Този дизайн с три колела се квалифицира като мотоциклет в доста юрисдикции, което доста опростява процеса на акредитация за улицата.

Машината ще се продава като експериментален/домашно конструиран аероплан, тъй че ще би трябвало да построите повече от половината от него сами – само че Samson споделя, че ще има Център за помощ на строителите, където можете да се направи това за една седмица, с всички верни принадлежности и контрол на място.



Двуместното транспортно средство може да върви със скорости над 200 км/ч на пътя със сгънати крила и опашка. В режим на полет той ще развива до 322 км/ч и височина на полета от 400 м надморска височина, с хибридна система за зареждане, работеща с елементарен 91-октанов бензин, осигуряваща пробег от 805 кмпри цялостен контейнер за гориво от 125 л. Преходът от пътен към самолетен режим лишава към три минути през които да се удължи и развие опашката а крилата да излязат отдолу под шасито и да се закрепят на място. Но процесът ще е автоматизиран – пишеме това в бъдеще време, тъй като се демонстрира видеоклип на първообраз, който в действителност го прави. Ето главния механизъм и визуализация по какъв начин ще наподобява това.



Тази кола не е вид VTOL /с отвесно излитане/ - ще ви трябват минимум 335 м чист асфалт, с цел да излетите. И няма да ви бъде разрешено да вършиме това на улицата, тъй че ще би трябвало да планирате многорежимните си пътувания към летищата. Но въпреки всичко, това е аероплан, който можете да паркирате в елементарен гараж, вместо да плащате за място в хангара, и ще бъде много незабравим метод да се придвижвате, когато стигне до произвеждане.

Все още няма информация по кое време тъкмо това ще стане - Samson просто споделя, че данни от полетните проби ще бъдат употребявани за завършване на индустриалния инженеринг и създаване на няколко индустриални прототипа. Серийното произвеждане не е лесна работа, тъй че Samson към момента има планина да изкачва, само че Switchblade към този момент е във въздуха и потвърждава опциите си и в двата режима.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР