Година по-късно - от затварянето на Ухан до днешните българските

...
Година по-късно - от затварянето на Ухан до днешните българските
Коментари Харесай

Коронавирусът като предизборна криптовалута

Година по-късно - от затварянето на Ухан до днешните българските разпри по отношение на ковид. Един дълъг резултат на пеперудата, който най-после цопна в политическото тресавище, където отиват множеството значими проблеми. Има доста отговори на въпроса за ковид и доста от тях са противоречиви. Но има и един неоспорим: че се трансформира в надеждна политическа ниша, която да се усвоява, копае и набъбва, с цел да качва цената си като криптовалута.
Кого обслужва тази криптовалута? Електоралните пазари. Чертае се елементарна сметчица, в която, с цел да се орат плодоносно изборните гласове, авансово се преценя накъде се люшка публичното мнение. Има доста жертви, доста инфектирани - защитавай локдауна до обратен тласък. Навлезем в плато, жертвите намалеят - искай отваряне на учебни заведения, заведения за хранене и молове. Не е належащо даже да мислиш кой знае какъв брой - просто следи най-обикновени статистики, разглеждай деликатно какво става в обществените мрежи и се нагаждай съгласно случая. Това по никакъв начин не наподобява на политика, а прекалено много на пазар.
Примери? Безброй. Ноември месец Валери Симеонов, тръбач на. Януари месец, плато, Валери Симеонов към този момент е герой на заведенията за хранене и моловете. Този човек говореше за това, че има рискове даже от люлките на детските площадки. Ресторантите обаче наподобява са по-малко заплашителни. И до момента в който върви разногласието показвал ли е междинен пръст или показалец, изобщо не върви другият и по-голям: за какво политическата реакция към ковид, освен при Симеонов, зависи от публичното мнение за вируса, а не от самото му държание?
Нататък: Слави Трифонов. Април, май, юни: безусловно отказване на ковид, движещо се по ръба на политическата рецензия и прекосяването ѝ в тайна доктрина. Допуска даже, че действително няма същински жертви, доколкото патоанатомията не се произнася за гибелта на пациентите. Няколко месеца по-късно – по отношение на болестта, макар че напролет то беше оповестено от него за горе-долу несъществуващо, за някаква комплицирана репресивна маневра от страна на Борисов и Щаба.
Сходен беше и превратът в мненията на Радев. През март атакуваше властта с аргумента, че тя изборно предлага да се анулират публични събития в случай че той е на тях, и ги позволява, в случай че засягат самата власт. Че властта е способна на такива неща - способна е: за какво обаче месеци по-късно Радев, който призоваваше държавното управление неотложно да приключи изолацията, закупи по-загрижен за здравната обстановка тип, остава неразбираемо.
За край, първенецът на превратните отзиви си остава министър председателят. До един миг човек можеше да преброи какъв брой пъти прекосяваме от " Фатката е да се пазиме " до " Отваряме всичко ", само че след това просто го схващаш като скица на държание, която се преповтаря през месец. Интересното е, че каквото и да се прави, постоянно се " оказваме ", най-малко по думите на премиера, като едни от най-хубавите в Европа. Най-добри по изолираност, първоначално, след това най-хубави по намаляване на ограниченията, в този момент. В какво сме най-хубави обаче стана ясно в много по-точни статистики, които ни връчиха следващата антититла в Европа - първо място по жертви на глава на популацията.
Нинова отиде на първа линия като санитарка в коронавирус поделение, което я направи героиня в очите на едни, само че получи обвиняване в популизъм от други. Така или другояче повече от 2 седмици сменя чаршафи и обслужва заболели - какъв брой други политици го направиха, даже да е популизъм? Страх лозе пази?
Предстоящите избори занапред ще стартират да разпределят нишите в коронавирусния маркетинг. Ако през март нещата са влошени, очаквайте бурно покровителство на изолацията и овикване на всеки, който упорства за по-отворена стопанска система. Ако броят на инфектираните спада бъдете подготвени за противоположното. Златните електорални жилки би трябвало да бъдат открити и усвоени. Това е политиката. А какво е коронавирусът? Все тая, несъмнено.
Автор: Георги Петров
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР