Година и половина след встъпването си в длъжност германският канцлер

...
Година и половина след встъпването си в длъжност германският канцлер
Коментари Харесай

Берлин подкрепя София и Букурещ по пътя към Шенген

Година и половина след встъпването си в служба немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 направи първото си двустранно посещаване в Австрия.

Шолц беше признат от канцлера на Австрия Карл Нехамер в Залцбург.

По време на срещата Нехамер и Шолц разгледаха въпроса за граничния надзор в границите на Шенгенското пространство и разискаха вероятностите за присъдениняване на България и Румъния, заяви изданието " Vienna.at ", представено от Дарик.

Що се отнася до блокирането от страна на Австрия на присъединението на двете страни към Шенгенското пространство, Шолц удостовери немската позиция, че Берлин поддържа София и Букурещ по пътя към Шенген.

От своя страна Нехамер посочи обстоятелството, че за първи път в границите на Европейския съюз " необикновено огромните провокации " пред България във връзка с миграцията " поради дългата й външна граница с Турция " стават все по-актуални.

Нехамер означи още веднъж политотните планове сред Австрия и двете балкански страни за по-ефективно запазване на границите и оказване на общоевропейска помощ.

" Дълго време България беше оставена сама да пази доста дългата външна граница на Европейски Съюз в битката с незаконните мигранти, в която починаха български служители на реда ", напомни той, само че не уточни никакво идно решение от страна на Австрия във връзка с блокирането.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР