Година, без два дни, от началото на тридневната война… пардон,

...
Година, без два дни, от началото на тридневната война… пардон,
Коментари Харесай

Във войната „срещу НАТО“ даде над 100 000 жертви, а НАТО… още не е дошло

Година, без два дни, от началото на тридневната война… пардон, „ специфична военна интервенция “; и какво му остана на путин? 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9523
Единственото, което му остана, е да заплава с нуклеарно оръжие. Казах „ да заплашва “, а не „ да употребява “, тъй като потреблението – в случай че изобщо е допустимо – ще бъде гигантската неточност, след която русия, в настоящия си тип, ще остане единствено раздел в учебниците по история. То не че и в този момент не се е запътила натам, само че може да го направи с повече гибелен жар. 

На всички с най-малко ½ работещ мозък е ясно, че в стандартна война НАТО (или даже единствено Съединени американски щати самостоятелно) ще остави просто едно мокро леке от русия и облак с неприятна миризма.

От оръжията до армията, от уменията на генералите до мотивацията на бойците превъзходството е явно. „ Втората войска в света “ се оказа втората войска в Украйна. Знаете го вица: „ русия води война в Украйна с НАТО// И по какъв начин върви?// Ами дали са 120 000 жертви, хиляди танкове и бронирани машини, самолети и техника…// А НАТО?// … ами… НАТО още не са пристигнали. 

Една година води „ тридневна “ война. Онова с обувките на платформи щеше да се разхожда на церемониал в Киев, само че му остана единствено изолацията и бункерният живот. Та, да – всички видяха какъв брой струва; и колкото и путинистите да повтарят: но той пази цивилните (мхм, баш – като ги обстрелва всеки ден), но те не са влезнали още спецчастите, но те това, но те онова… всички видяха и схванаха.

Дори и путинистите надълбоко в себе си знаят, само че потискат това гласче – същото, което им споделя да ненавиждат Европейски Съюз, но да не го напущат, да хвалят русия, но да не живеят в нея. 

Значи стандартната война с огромния им „ зложелател “ НАТО е изключена. В същото време Украйна печели благодарение на НАТО. Колкото и да хвърля пушечно месо, то рано или може да свърши или (по-малко вероятно) руснаците да се разсънят от хипнозата и да се разпалват. 

Ядрените оръжия ги има, само че, в случай че ги употребява (ако изобщо може), ще се… има една доста хубава дума „ окъка “, ще се окъка. Армията, дето беше „ втората в света “, а се оказа цялостен т@€ак, е добър образец и за избягалия от санитарите жител на кремъл, който към този момент не е доста сигурен в качествата на прехвалените си зелени човечета. Провалът боли, само че е и назидателен. 

Колко му рапортуваха, че всичко е типтоп в армията? И какво се оказа? Кражби, корупция, никаква рационализация, а генералите – с яхти и вили из целия свят вместо гуми за БТРите и униформи и оръжие за нещастниците по казармите. 

Каква гаранция има, че нуклеарното му оръжие не е 60-70% брак, наслойка и остаряла популярност на пропагандата? Чуха се такива догатки, даже от най-високо равнище. 

Освен това: в случай че понечи да го употребява и всички по веригата (защото „ копчето “ се натиска от доста чифта ръце) се съгласят да се възнесат на небето, то има от дълго време написани протоколи за деяние в такава обстановка от всички останали нуклеарни сили. Ракетите се прихващат и унищожават в полет, а по-късно всички останали изстрелват своите по посока на първичния агресор и го трансформират в светлина и топлота. Това, несъмнено, е доста жестоко изложение и също по този начин не всички ракети могат да бъдат прихванати и унищожени. Но нуклеарното заличаване на земята е малко евентуално, тъй като агресорът няма да има опция за повтаряне на офанзивата, към този момент не сме шейсетте, седемдесетте или осемдесетте, нещата са разнообразни. 

Да, провалите ще са огромни, цялостен град в Европа може да престане да съществува. Но с това „ достижение “ ще си остане агресорът, след което ще се възнесе при Йосиф Кобзон, за концерт с подписи. 

Факт е обаче, че нито Европейски Съюз, нито НАТО, нито Съединени американски щати желаят да рискуват с нуклеарен спор, тъй като идиотите виреят, по принцип, пò на изток. 

Та, по тази причина му остава на диктатора едно само – да плаши с нуклеарно оръжие, не да го употребява, а да плаши с него, че, в случай че не му играят по свирката, ще натисне копчето. И самичък знае, че натисне ли го в действителност и в случай че има шанса то да проработи, ще му се стори стеснен бункерът. Както споделят англичаните: не можеш хем да имаш тортата, хем да я изядеш. Иначе казано: в случай че искаш да си я имаш, да си я гледаш, не я яж, изядеш ли я, край. Та, по този начин и с бункерния воин – към този момент си има тортата и плаши, че може и да я изяде, но знае, че изяде ли я…
____________

P.S. Тези на фотографията имат деца и зетьове в подобаваща за готовност и служене възраст. Всъщност, да не ви изяснявам, картинката е по-красноречива: 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР