Годеницата на саудитския журналист Джамал Хашоги обяви, че е разочарована

...
Годеницата на саудитския журналист Джамал Хашоги обяви, че е разочарована
Коментари Харесай

Годеницата на Хашоги поиска Тръмп да помогне за разкриването на убийството

Годеницата на саудитския публицист Джамал Хашоги разгласи, че е разочарована от ръководителите на доста страни, в това число Съединени американски щати, и изиска американският президент Доналд Тръмп да помогне за разкриването на убийството му. 

Хатидже Дженгиз направи изявлението по време на събитие в памет на убития публицист в Лондон. 

Журналистът Джамал Хашоги изчезна на 2 октомври, откакто влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, с цел да получи документи, с които да подписа брак с турската си избраница. Турските управляващи оповестиха, че той е бил погубен. Саудитска Арабия в началото отхвърляше, само че по-късно удостовери, че Хашоги е мъртъв. Тялото му обаче все още не е намерено. 

Убийството беше необятно подложено на критика от международните водачи, които настояха за отговори от Риад. Тръмп обаче разяснява, че не би трябвало да се стопира договорката за оръжия със Саудитска Арабия за увеличение на натиска, тъй като това ще се отрази на работните места в Съединени американски щати.  

„ Президентът Тръмп би трябвало да помогне да се разкрие истината и да подсигурява, че ще бъде въздадено правораздаване. Той не би трябвало да разрешава убийството на годеника ми да бъде скрито. Нека да не разрешаваме парите да изкушават съвестта ни и да трансформират полезностите ни ”, заяви Дженгиз. 

Според нея саудитските управляващи знаят къде е тялото на журналиста. 

Дженгиз призова да бъде потърсена сметка „ от злонамерените нарушители и техните страхливи политически господари ”.

Тя добави, че ѝ се желае тя да беше влезнала в консулството в Истанбул вместо Хашоги, и акцентира, че убийството е оставило " празнота в сърцето и душата ѝ ".

" Ако знаех, че това ще е последният път, в който ще видя моя Джамал, неговата усмивка, ще чуя смеха му, щях самата аз да се изправя пред убийците ", сподели Дженгиз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР