Гневни са реакциите в Израел, след като външният министър на

...
Гневни са реакциите в Израел, след като външният министър на
Коментари Харесай

Гневни реакции в Израел след твърдение на Лавров, че Хитлер имал еврейска кръв


Гневни са реакциите в Израел, откакто външният министър на Русия съобщи, че Хитлер "имал еврейска кръв ", написа Би Би Си.

Запитан в изявление за италианска телевизионна стратегия „ Zona Bianca” по какъв начин Русия може да показва Украйна като нацистка страна и да се приказва за "денацификация ", откакто самия президент на Украйна Володимир Зеленски е евреин, Сергей Лавров съобщи, че това е без значение.

"Този факт не отхвърля нацистките детайли в Украйна. Може и да бъркам, само че Хитлер също е имал еврейска кръв. Мъдрите евреи споделят, че най-яростните антисемитисти нормално са евреи ", съобщи външният министър на Русия.

Думите на Лавров подхранват недоказаното историческо изказване, че дядото на Хитлер по бащина линия може да е бил евреин, отбелязва Би Би Си.

Последваха светкавични реакции от страна на Израел. Министерството на външните работи на Израел привика посланика на Русия за "изясняване " и изиска опрощение.

"Подобни неистини имат за цел да обвинят самите евреи за най-ужасните закононарушения в историята и по този метод да освободят потисниците на евреите от тяхната отговорност “, съобщи министър председателят на Израел Нафтали Бенет.

Външният министър на Израел Яип Лапид назова изказването на Лавров "непростимо и възмутително “, дефинира го като „ ужасна историческа неточност " и изиска опрощение.

Думите на Лавров бяха наказани и от ръководителя на израелския мемориал на Холокоста "Яд Вашем " Дани Даян.

"Повечето от забележките му са неуместни, заблуждаващи, рискови и заслужаващи всякакво наказание. Лавров се занимава с преобръщането на Холокоста: превръщането на жертвите в нарушители, въз основа на популяризирането на изцяло голословното изказване, че Хитлер е бил от еврейски генезис ", написа той в „ Туитър “.

Би Би Си напомня, че по време на Холокоста по време на Втората международна война нацистите са умъртвили 6 млн. евреи.

„ Лавров не можа да скрие надълбоко вкоренения антисемитизъм на съветския хайлайф. Отвратителните му забележки са обидни за президента Зеленски, Украйна, Израел и еврейския народ. В по-широк проект те демонстрират, че днешна Русия е изпълнена с ненавист към други нации “, написа външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба в „ Туитър “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР