Гневът, който изпитваме от обида е трудна за овладяване емоция. Независимо

...
Гневът, който изпитваме от обида е трудна за овладяване емоция.
Независимо
Коментари Харесай

Не отвръщайте, когато ви обидят

Гневът, който изпитваме от засегнатост е сложна за преодоляване страст.

Независимо под каква форма е обидата – с думи или жест, директна или под формата на сякаш почтена смешка, неизбежно в нас се надига възприятие на гняв и горест. В взаимозависимост от темперамента, е допустимо човек да изпадне в буйна гняв, други пък задържат обидата в себе си и могат дни наред по-късно да се усещат потиснати и да претърпяват още веднъж и още веднъж мъчителния миг.

Най-добрият метод на посрещнем обидата обаче е без яд и без да се поддаваме на желанието да отвърнем на нападката.

Да се оставим на гнева да ни завладее е допустимо най-лошата реакция. Тя ни слага в позицията на по-слаби по няколко аргументи. Първо, тъй като е доказателство, че одобряваме обидата и индивида, който ни атакува, съществено. Второ, тъй като такава мощна прочувствена реакция издава, че в някаква степен сме съгласни с обидното изказване. Гневът е страст, която ни дестабилизира и ни предизвиква страдалчество, тъй че това също е задоволителна причина гневният човек да се счита за слаб човек.

 Не отвръщайте, когато ви обидят
Когато изпитваме яд, ние наказваме себе си за стореното или казаното от някой различен. Старайте се да се освободите от тази страст, когато ви обиден

Може би ще прозвучи като тотално несъгласие, само че от време на време най-силната ни позиция е да приемем обидата. Какво значи това? Ако индивидът, споделил нещо обидно, е някой, който почитате и чието мнение цените, си заслужава да помислите за миг и да си дадете сметка дали в изказванието му има доза истина. Много постоянно тъкмо обидните нападки, които ни вбесяват най-вече, съдържат зрънце истина. Например в случай че половинката ви назова “мързел ”, доста евентуално е това качество в действителност да ви е присъщо и да ви изтезава. В подобен случай, колкото и да е мъчително, по-конструктивната реакция е да приемем обидата, да признаем истината, която се съдържа в нея. Това е противен, само че нужен път към разрешаването на казуса. Ако, както посочихме в образеца, имате податливост да сте мързеливи и да протакате, с това най-вероятно изнервяте освен близките, само че и самите себе си. По-добре е не да заемате отбранителна позиция, а да адресирате казуса в себе си ида извършите изпитание да се измененията.

Да отвърнете на обидата не е метод да излезете победител. По простата причина, че влизайки в словесна престрелка, вие слизате на равнището на своя нападател и сами придавате тежест на казаното от него. Независимо какъв брой остроумна може да е вашата контраофанзива.

Когато ви обидят, хуморът е сигурен метод да покажете, че сте по-силната страна.
Да се пошегуваш с индивида, който те е нападнал с някакво изказване и се е опитал да те уязви, значи, че думите му са маловажни за теб и затова не ти предизвикват никакво напрежение.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР