Глутница бездомни кучета от няколко години тормозят туристи и работещи

...
Глутница бездомни кучета от няколко години тормозят туристи и работещи
Коментари Харесай

Бездомни кучета тормозят туристи и работещи в "Златни пясъци"

Глутница бездомни кучета от няколко години тормозят туристи и работещи в курорта “Златни пясъци” край Варна. Затова алармират наши фенове. От началото на сезона няколко са случаите, при които кучетата са нападнали посетители на комплекса. Проблемът остава неуреден, макар че неведнъж са подавани сигнали до Община Варна.

Бездомните кучета не са необикновена панорама в курорта “Златни пясъци”. Някои от тях са кротки и даже са се трансформирали в любимци на туристите, които ги хранят край хотелите. От няколко години обаче има глутница, която скита в комплекса и нееднократно е нападала хора.

" Имали сме случаи, когато с изключение на туристи и деца, както и самите чиновници, които работят в комплекса също са били нападани от такива глутници ", споделя Станислав Стоянов, Съюз на хотелиерите.

Работещи в курорта, които не пожелаха да застанат пред камерата ни, описаха, че и измежду тях е имало нападнати и ухапани от нападателните кучета. Съвсем скоро туристка от Германия също е станала жертва на безпризорните четириноги.

" Многократно сме уведомили от името на Съюза на хотелиерите. Това, което се случва до момента, тези кучета се вземат, кастрират се, само че очевидно не се кастрират, както би трябвало, тъй като се развъждат ", разяснява Станислав Стоянов, Съюз на хотелиерите.

Кучетата, които видяхме на “Златни пясъци”, са без маркировка. В Общинския подслон за безстопанствени животни потвърдиха, че получават сигнали и всичките се ревизират.

" За страдание животните минават рано заран и по-късно денем мъчно биват открити. Мининмум 2 пъти седмично се правят инспекции на Златни пясъци. Там се употребяват упойващи средства в наличието на ветеринар….. Предвиждаме от другата седмица да почнем по-ранни инспекции от 6 часа сутринта, с цел да са по-ефективни и да могат да се заловят повече кученца ", изясни Анна Колева, шеф на Общинския подслон за безстопанствени кучета в с. Каменар.

От приюта обясниха, че в дейния сезон се стремят кучетата от Златни пясъци да ги задържат, само че през есента, в случай че няма индикации, че животните са нападателни, ги пускат още веднъж там. И всичко е съобразено с условията на закона.

Хотелиери и други работещи в комплекса обаче считат, че бездомните кучета вредят на имиджа освен на курорта, само че и на туризма у нас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР