Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от

...
Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от
Коментари Харесай

Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини

Глупост е да има зелен документ след първа игла от двудозовите ваксини, разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ някогашният здравен министър и претендент за народен представител от ГЕРБ Костадин Ангелов.

„ Така се споделя на хората, че са предпазени, а от здравна позиция е рисково за техния живот – могат да загинат поради глупави управнически решения. Освен това опонира на европейския правилник “, посочи Ангелов.

Той подсети, че според късата характерност на имунизациите отбрана се построява 14 дни след слагането на втората доза.

Ангелов посочи, че държавното управление на ГЕРБ би въвело също зеления документ, само че с гратисен интервал. Още при започване на лятото трябваше да се каже, че това ще се случи, счита някогашният здравен министър.

Той предлага да се признава и съществуването на антитела против вируса.

По думите му служебния кабинет е спрял процеса на имунизация, а служебният здравен министър е оповестил, че се съмнява във имунизациите. Друг пропуск съгласно него е, че през лятото лечебните заведения на са били готови за новата Коронавирус вълна.

Костадин Ангелов признава, че по негово време сме били първо място по смъртност от COVID-19 в Европа, само че акцентира, че сега сме първи в света (по данни на „ Джон Хопкисн “).

„ Ние се справихме със започването на имунизационната акция. Тя започва с 27% искащи да се ваксинират и с помощта на осведомителната акцията доближи до 60% искащи през април “, твърди някогашният здравен министър.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР