Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от ...

Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от

Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини

Глупост е да има зелен документ след първа игла от двудозовите ваксини, обяви в изявление за излъчването „ Тази заран “ някогашният здравен министър и претендент за народен представител от ГЕРБ Костадин Ангелов.

„ Така се споделя на хората, че са предпазени, а от здравна позиция е опасно за техния живот – могат да загинат поради глупави управнически решавания. Освен това противоречи на европейския правилник “, посочи Ангелов.

Той напомни, че според късата характеристика на имунизациите отбрана се построява 14 дни след слагането на втората доза.

Ангелов посочи, че държавното управление на ГЕРБ би въвело също зеления документ, само че с гратисен срок. Още при започване на лятото трябваше да се каже, че това ще се случи, счита някогашният здравен министър.

Той предлага да се признава и съществуването на антитела против вируса.

По думите му служебния кабинет е спрял процеса на имунизация, а служебният здравен министър е оповестил, че се съмнява във имунизациите. Друг пропуск съгласно него е, че през лятото лечебните заведения на са били готови за новата Коронавирус вълна.

Костадин Ангелов признава, че по негово време сме били първо място по смъртност от Коронавирус-19 в Европа, само че акцентира, че сега сме първи в света (по данни на „ Джон Хопкисн “).

„ Ние се справихме със започването на имунизационната акция. Тя започна с 27% искащи да се ваксинират и с помощта на осведомителната акцията доближи до 60% искащи през април “, настоява някогашният здравен министър.

Гледайте цялото изявление във видеото!

Източник: btvnovinite.bg