Глогът често е наричан билаката за сърце заради изявените си

...
Глогът често е наричан билаката за сърце заради изявените си
Коментари Харесай

Какво прави глога толкова полезна билка?


Глогът постоянно е именуван билаката за сърце поради изявените си кардиопротективни свойства. Тoй заздравява сърцето както физически, по този начин и прочувствено, при хора, които усещат нервното напрежение и напрежението и посредством сърцето си.

В националната и обичайна медицина продуктите, съдържащи глог, се употребяват сполучливо за преодоляване на положения като ангина (гръдна жаба), сгъстяване на стените на кръвоносните съдове ( артериосклероза ), високо кръвно налягане, интензивен или занимателен пулс и други

От фармакологична позиция интерес буди съвсем всяка част на храстовидното растение – цветовете , листата и плодовете на глога – присъщите червени топчета.

Какво прави глога толкоз потребен за здравето?

Безспорно, най-голямото благосъстояние на глога е доста високото наличие на флавоноиди в съвсем всяка негова конструкция. Флавоноидите са измежду най-мощните антиоксиданти с органически генезис. Водещи измежду тях са така наречен проантоцианидини , с каквито точно изобилства химичното наличие на глога. Разнообразното комбиниране от проантоцианидини и други антиоксиданти в тази билка е съвсем неповторимо в природата. Диета, богата на флавоноиди, оказва помощ за предварителна защита на сърдечносъдовите и невродегенеративните болести и даже на някои форми на рак. Ефектът се дължи на мощното противовъзпалително деяние на биофлавоноидите и на изявения им имуностимулиращ резултат.

В състава на глога биофлавоноидите са комбинирани с още редица биоактивни субстанции:


Кверцетин ;


Витексин;


Холин;


Ацетилхолин;


Хлорогенна киселина;


Кафеена киселина;


Витамини – В1, В2, В4, С, Р (витамин Р се значи и като рутин и се комбинира доста добре с витамин С);


Минерали – желязо, калций, фосфор

Свързани публикации.. Глог - билка за сърце и утешение 0 Билки и подправки против високо кръвно налягане 0 С кои билки можем да се борим с непотребното тегло? 0

Комбинацията от всички тези биоактивни съединения е в основата на доста позитивното деяние на глога върху сърдечната дейсност и нервната система. Редовният банкет на глог усъвършенства кръвообращението, в това число периферната циркулация и оросяването на мозъка и крайниците. Доброто кръвообращение е поръчител за естествената функционалност на всеки орган, а помощта, която глогът оказва в това отношение, е рядко срещана измежду останалите билки.

Биологичната интензивност на глога е непокътната във всяка форма, в която билката се предлага – суха, като смес (известна е като смес кратеги ), като разнообразни екстракти в сиропи, капсули и таблетки.

Въпреки потвърдените си потребни биоактивни свйоства

глог не трябва да се приема самоцелно. Той може да окаже въздействие на интензивността на някои медикаменти , настоящи върху сърдечната активност и кръвното налягане, и да понижи резултата от приема им. Не е подобаващ за банкет от бременни и дребни деца без лекарска рекомендация за това.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР