Глобите, наложени от руски съдилища на Google, YouTube, Meta, TikTok

...
Глобите, наложени от руски съдилища на Google, YouTube, Meta, TikTok
Коментари Харесай

Google, YouTube, Meta и TikTok вече не са длъжници на Русия, твърди Reuters

Глобите, наложени от съветски съдилища на Гугъл, YouTube, Meta, TikTok и Telegram, наподобява са платени, защото фирмите към този момент не са регистрирани като длъжници в базата данни на държавните правосъдни реализатори.   Но в базата данни, до която Reuters е получила достъп, към момента попадат X (Twitter) и Twitch с санкции на обща стойност надлежно 51 млн. рубли (560 730 долара) и 23 млн. рубли (252 879 долара).

Гугъл, Meta, TikTok и Telegram не дават отговор на запитванията за коментар. 

  Русия е в спор с задграничните софтуерни компании поради това, което счита за нелегално наличие и некадърност да съхранява потребителски данни на локално равнище, в тлеещи разногласия, които се ускориха, след нахлуването в Украйна през февруари 2022 година, отбелязва Reuters.   След войната, Twitter, Фейсбук и Instagram бяха блокирани, а YouTube стана обект на гнева на съветските управляващи.

В края на 2023 година съветски съд наложи санкция на Гугъл в размер на 4,6 милиарда рубли (50,4 милиона долара), изчислена като част от годишния оборот на компанията в Русия.

На Meta, която през 2022 година беше избрана като " екстремистка ", също са наложени санкции, изчислени като част от приходите ѝ в Русия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР