Глобиха с 5000 лева превозвачи от Пловдив заради намалени курсове,

...
Глобиха с 5000 лева превозвачи от Пловдив заради намалени курсове,
Коментари Харесай

Превозвачи отнесоха глоби заради намалени курсове

Глобиха с 5000 лв. превозвачи от Пловдив поради понижени курсове, заяви БНР. Въпреки разпореждането на кмета Здравко Димитров да се резервира делничното разписание в пиковите часове и по-големи рейсове за пасажерите в градския превоз заран и вечер, инспекции са открили, че заповедта не се съблюдава.

Вместо компаниите превозвачи да съблюдават маршрутното разписание и да се движат заран от 05:00 до 09:00 часа и следобяд от 16:00 до 19:00 часа с работен график, както е указано в заповедта, е открито, че те организират по-малко на брой курсове и то, с по-малки рейсове.

Директорът на Оперативна програма " Организация и надзор на превоз " Пламен Вълков уточни, че компаниите, които не съблюдават ограниченията за ограничение разпространяването на ковид и не съблюдават възбраната за скупчване на хора в рейсовете, ще бъдат глобени с по 5000 лв.. Санкции от по 1000 лв. пък ще бъдат налагани за неспазване на маршрутното разписание и неделен график в пиковите часове. При последващо нарушение сумата ще нарасне на 5000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР