Глобата за велосипедисти, които карат колела без светлоотразителни елементи на

...
Глобата за велосипедисти, които карат колела без светлоотразителни елементи на
Коментари Харесай

Полицията излезе на пътя: Следи за нарушения на велосипедисти и каруци

Глобата за велосипедисти, които карат колела без светлоотразителни детайли на тях, е 50 лева Ако не бутат велосипедите си по тротоарите и при прекосяване през пешеходна пътека, глобата е 20 лева При придвижване при понижена видимост, без светлоотразителна жилетка, нарушителите ще би трябвало да заплатят 10 лева

Това изясни полицейски контрольор Мария Ботев от Групово дело "Национална полиция " във връзка почналата акция "Зима ".

Акцията започва на 1 ноември и ще продължи до края на месеца. До 10 ноември акцент в нея ще бъдат велосипедистите и каруците. Вторият стадий ще е за пешеходците, а третият за безвредното шофиране при зимни условия.

Инспектор Ботева означи, че акция "Зима " се организира повече от 20 години.

Тя разяснява, че има специфични правила за придвижване на велосипедисти и каруци, които те постоянно подценяват. И добави, че децата, които не са навършили 12-годишна възраст могат да карат колелата си по тротоарите и пешеходните пътеки, само че в случай че би трябвало да се движат по пътя би трябвало да са с компаньон.

Полицейският контрольор от "Пътна полиция " изясни, че във втората десетдневка на месеца ще се следи за неправилното секване на пешеходците и за случаи, в които водачите на МПС им лишават преимущество.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР