Глобата за гратисчиите по пътищата става 24-часова винетка Глобата за

...
Глобата за гратисчиите по пътищата става 24-часова винетка Глобата за
Коментари Харесай

Глобата за гратисчиите по пътищата става 24 часова винетка

Глобата за гратисчиите по пътищата става 24-часова винетка

Глобата за пътуващите без винетки по пътищата ще важи като 24-часов стикер, който му дава право да довърши пътуването си. Това е записано в препоръчани от ГЕРБ промени в Закона по пътищата, които са импортирани през днешния ден в Народното събрание. Редакцията на нормативния акт планува и уикенд винетка, която да важи събота и неделя. От Министерство на регионалното развитие прецизираха за " Монитор ", че след приемане на измененията в закона ще се напише разпоредба, която ще бъде препоръчана на необятно публично разискване.

Измененията дават законовата рамка, която да разреши за прилагане на пътищата в страната да се заплаща на база изминато разстояние - за рейсовете и камионите, и време за прилагане за леките и лекотоварните коли с обща маса до 3,5 т.

Предложенията плануват електронните винетки да са с годност една година, три месеца, месец, седмица и уикенд, като те ще могат да се валидират и след датата на закупуване. От тях все още не съществува само тази за петък, събота и неделя. От предлагането наподобява, че е отпаднала концепцията да има и дневна винетка за леките коли.

Предвидено е електронните винетки, както и пътните такси за изминато разстояние да могат да се заплащат по електронен път, с банкови карти, с карти за гориво, както и в брой в избрани пунктове. При тол-таксата е планувано тя да зависи от екологичната категория на транспортното средство.

За винетките за леки коли е записано, че от 1 септември 2018 година те би трябвало да бъдат валидирани до 30 дни след закупуването им.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР