Глобалното затопляне ще засегне работниците в селскостопанския и други сектори.

...
Глобалното затопляне ще засегне работниците в селскостопанския и други сектори.
Коментари Харесай

Глобалното затопляне затваря 80 млн. работни места до 2030 г., алармира ООН

Глобалното стопляне ще засегне служащите в селскостопанския и други браншове. Конкретно ще аргументи продуктивна загуба, която се равнява на 80 милиона работни места през идващите 10 година, предизвестява Организация на обединените нации, съобщи Агенция Франс Прес.

В отчет на Международната организация по труда е изчислено, че 2,2% от всички работни часове по света ще бъдат изгубени поради по-високи температури.

Процентът се чака да бъде двойно по-висок в най-засегнатите райони, Западна Африка и Южна Азия, се регистрира в проучването Working on a warmer planet: The impact of heat stress on labour productivity.

Това съставлява стопански загуби в размер на 1,4% от международния Брутният вътрешен продукт или 2,4 трилиона щатски $. От организацията разясняват, че това е равнозначно на размера на стопанската система на Англия.

Международната организация по труда разяснява, че това са " консервативните калкулации ", защото се основава на догатки, че световното стопляне ще бъде лимитирано до 1,5 градуса по Целзий до края на века.

Днес 940 милиона души работят в селското стопанство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР