Глобалният провал в ограничаването на въглеродните емисии ще увеличи разходите

...
Глобалният провал в ограничаването на въглеродните емисии ще увеличи разходите
Коментари Харесай

Рейтингът на 59 страни пада заради изменението на климата

Глобалният неуспех в ограничението на въглеродните излъчвания ще усили разноските за обслужване на дълга на 59 страни през идващото десетилетие, твърди изследване, което изследва икономическото влияние на изменението на климата върху кредитните рейтинги, оповестява Ройтерс.

Сред оценените страни са Китай, Индия, Съединените американски щати и Канада, които биха могли да чакат нараснали разноски, защото кредитоспособността им ще падне с две степени съгласно системата за оценка " климат-коригирана ", съгласно изследване, оповестено в Management Science.

„ Нашите резултати поддържат изказванията, че забавянето на зелените вложения ще усили разноските за заеми, което ще докара до по-високи разноски за дълг “, споделя откривателят Патриция Клусак за изследването, извършено взаимно от Университета на Източна Англия в Обединените арабски емирства и Университета на Кеймбридж.

Нарастващите разноски за дълг биха били единствено още един аспект от общите стопански вреди, които към този момент са породени от изменението на климата. Застрахователят Allianz пресмята, че горещите талази ще понижат международното произвеждане с 0,6 % още тази...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР