Глобалният недостиг на полупроводници официално си вече се е превърнал

...
Глобалният недостиг на полупроводници официално си вече се е превърнал
Коментари Харесай

Отиваме ли от глобален недостиг на полупроводници към пренасищане?

Глобалният дефицит на полупроводници публично си към този момент се е трансформирал в уталожване. Имена като Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), Advanced Micro Devices Inc (AMD) и Nvidia имат „ непродадени ресурси “ резултат на свиващо се търсене и анулирани поръчки. Това се споделя в отчет на медийната група Caixin.

Междувременно търсенето на смарт телефони и компютри се свива. Прогнозира се световните доставки на 5G смарт телефони да намалеят със 150 милиона броя през 2022 година, се споделя в отчета. Търсенето на чипове също ще се свие със 100 милиона до 120 милиона броя.

„ До предходната година дизайнерите на чипове се бореха да намерят индустриален потенциал, само че в този момент откриват, че чиповете няма да се продават “, разясняват от института за изследване на пазара на полупроводниковата промишленост.

Според Caixin TSMC е изправен пред доста понижаване на поръчки. Това е най-големият контрактуван производител на чипове в света. Сега той е изправен пред понижени поръчки от четирима от най-големите си клиенти, което отразява забавянето на световното търсене. Според отчет на JPMorgan Chase от началото на септември AMD, Nvidia, Qualcomm и MediaTek са понижили поръчките на чипове от TSMC.

AMD и Intel също страдат от забавянето на търсенето

AMD намали прогнозата си за приходите за третото тримесечие, базирайки се на доста намаляване на пазара. През първата половина на 2022 година макроикономическите усложнения и други фактори доведоха до внезапен спад на търсенето на потребителска електроника, като смарт телефоните и компютрите поеха главния удар.

Micron предвижда, че световните доставки на компютри ще намалеят с 10% до 20% през 2022 година, до момента в който международният пазар на смарт телефони ще намалее с по-малко от 10%.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР