Глобалният акт Магнитски в България се превърна в посмешище, абсолютно

...
Глобалният акт Магнитски в България се превърна в посмешище, абсолютно
Коментари Харесай

Георги Харизанов: В България глобалният акт Магнитски се превърна в посмешище

" Глобалният акт " Магнитски " в България се трансформира в посмешище, безусловно обратно на всякаква логичност, с помощта на интензивностите на един дипломат, който зае партийна страна и ходеше да се снима с партийни деятели по министерства и организации, където няма никаква работа като дипломат ". Това разяснява пред БНР анализаторът Георги Харизанов. И изясни:

" В няколко следващи предизборни акции световният закон " Магнитски ", който е предопределен към това да санкционира за пране на пари, корупция по високите етажи на властта и да предотвратява закани към американската финансова система и с който Херо Мустафа, за което беше похвалена от генералния контрольор от Държавния департамент, който ѝ оцени мандата, съумя напълно да девалвира в България и да го направи за смях този световен акт " Магнитски ". Сигурен съм, че никой не си спомня имената на служителите от АЕЦ " Козлодуй ", които бяха осъдени поради световния акт " Магнитски ". Чиновници от " Козлодуй " са опасност за американската финансова система и се занимават с тероризъм и пране на пари… Оттук нататък дали ще влязат 389, 842 или 596 души от България в този световен акт, този закон, който е извънредно доблестен по своята същина, стана за смях и никой към този момент не му обръща внимание ", безапелационен бе Харизанов.

По думите му експертизата на Владислав Горанов " не се е изпарила ", а резултатите му като финансов министър, съгласно него, са безспорни. Анализаторът счита, че изказванията на Васил Божков са неуместни и прикани: " Опитайте се да сложите в облеклата си 7 млн. лева Предизвиквам всеки - 700 пачки пари да ги постави в облеклата си ". Георги Харизанов изрече мнение, че няма никакъв проблем Владислав Горанов да се върне в политиката, а дали ще го направи – е друга тематика. За промяната на служебния външен министър той разяснява: " Истината е, че са се натрупали за извънредно малко време ужасно доста неточности на някогашния към този момент външен длъжностен министър, не знам по какъв начин да го нарека - бъдещия някогашен длъжностен министър. Това си е решение на Главчев. Съвпадна ли то с следващо изявление на Борисов по тематиката – съответства. Може ли да убедим някого, че това е инцидентно – не ".

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР