Глобалните продажби на електрически превозни средства скочиха в световен мащаб

...
Глобалните продажби на електрически превозни средства скочиха в световен мащаб
Коментари Харесай

Глобалните продажби на електромобили поставиха нов рекорд

Глобалните продажби на електрически транспортни средства скочиха в международен мащаб предходната година, достигайки растеж от 68% на годишна база. Това демонстрира разбор на LMC Automotive и EV-Volumes, проучвателен групи, които наблюдават продажбите на коли.

В международен мащаб те минаха основен стадий през 2022 година, постигайки към 10% пазарен дял – за първи път в историята. Глобалните продажби на напълно електрически транспортни средства възлизат на към 7.8 милиона единици, което е нарастване от цели 68% по отношение на миналата година.

Електромобилите към момента съставляват дребна част от продажбите на коли в Съединени американски щати, до момента в който от ден на ден въздействат върху ориста на автомобилните пазари в Европа и Китай, защото технологията става всеобща. Въпреки че са дом на Tesla, най-големият производител на електрически коли в света, Съединените щати изостават в класацията по продажби.

LMC Automotive пресмята, че напълно електрическите транспортни средства съставляват 19% от всички коли, продадени в Китай предходната година, и 11% в Европа.

Разглеждайки пазара в Съединени американски щати, напълно електрическите транспортни средства съставляват 5.8% от продажбите през 2022 година, спрямо 3.2% през 2021 година Анализаторите чакат покупката на електрически автомобили в Щатите да се усилят през 2023 година заради Закона за понижаване на инфлацията. Сега колите на Tesla, Toyota и General Motors ще дават отговор на изискванията за данъчен заем от 7500 $.

Мнозина чакаха, че Tesla ще увеличи цените на колите в Съединени американски щати, защото колите на компанията към този момент дават отговор на изискванията за данъчен заем, само че вместо това тя ги понижи.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинелектромобили автомобилни продажби продажби връх ПоследниНай-четениАвтомобили 16 Глобалните продажби на електрически автомобили сложиха нов връх Накратко 156 Вечерни вести: Европейска комисия не дава очаквания на България за въглищата; Европа се запасява с дизел Индустрии 224 Търговците на дребно замразяват цените в Турция Компании 656 Неразумно работно време носи на Tesla нови главоболия в Германия Политика 12275 „ Лукойл “ получи възбрана да изнася горива от България Политика 6668 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР