Глобалните пазари не могат да пренебрегнат въздействието от загубата на

...
Глобалните пазари не могат да пренебрегнат въздействието от загубата на
Коментари Харесай

Войната наложи нова парадигма в земеделската политика

Глобалните пазари не могат да подценен въздействието от загубата на селскостопански доставки от Украйна и Русия и европейските управляващи добре осъзнават това. Въпреки че е малко евентуално Германия да изпита дефицит на пшеница и други съществени зърнени култури, възходящите цени на главните храни ще ударят семействата – за това написа в публикацията си 4LIBERTY Максимилиан Райнхард , политически консултант по стопанска система и резистентност Liberales Institut - мозъчният концерн на Фондация за независимост на Фридрих Науман.  

Двете воюващи страни са водещи експортьори на селскостопански артикули. Нахлуването на Русия в Украйна принуди световните потоци на хранителни артикули се приспособяват към новата геополитическа конюнктура. Доставките от Русия бяха прекратени, частично поради глобите, частично тъй като страната наложи възбрана за експорт на зърно за международния пазар. Освен това западните наказания попречиха и износа на торове.

Инфраструктурата на Украйна е съществено наранена от войната. Недостигът на семена, торове и гориво постанова спомагателни ограничавания върху производството. В резултат на това е малко евентуално страната да резервира нормалния си експорт.

В допълнение към това, нахлуването на Русия – в нарушаване на интернационалното право – сътвори всеобщо придвижване на бежанци, до момента в който всички годни за военна работа украински мъже са мобилизирани да пазят страната си, което докара до изострен дефицит на земеделска работна ръка. Което значи, че зърнохранилищата няма да бъдат презаредени в края на лятото. Следователно кумулативно селскостопанският експорт от двете воюващи страни евентуално ще бъде доста по-нисък от нормалното, както тази, по този начин и идната година. Това ще понижи предлагането на пшеница и ечемик на международните пазари.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР