Глобалните обеми на сключените сделки ще нараснат с 50% тази

...
Глобалните обеми на сключените сделки ще нараснат с 50% тази
Коментари Харесай

Страховете отшумяват: Morgan Stanley очаква 50% ръст на сливанията и придобиванията

Глобалните размери на подписаните покупко-продажби ще набъбнат с 50% тази година спрямо 2023 година, защото страховете по отношение на разноските за финансиране, инфлацията и опасенията за криза отшумяват, написа Morgan Stanley в записка за вложителите при започване на тази седмица.

" Смятаме, че " зимата " за сливания и придобивания (M&A) се размразява и интензивността ще се завърне циклично и непрекъснато ", споделиха от брокерската компания на Wall Stree, написа Reuters.

Morgan Stanley чака Европа и районите на Северна Америка да се възползват най-вече от активността по подписване на покупко-продажби, само че също по този начин вижда удобно време за сливания и придобивания за Индия, Австралия, Южна Корея, Япония и страните от АСЕАН (Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия).

Агресивните покачвания на лихвените проценти от огромните централни банки, високата инфлация и опасенията от рецесията навредиха на световната активност по сливания и придобивания през 2023 година.

Глобалните размери на подписване на покупко-продажби M&A спаднаха с 35% предходната година до най-нисък резултат от 2004 година, до момента в който размерите като % от номиналния БВП на Съединени американски щати са най-малки от най-малко три десетилетия, означават от Morgan Stanley.

Очакванията за понижаване на разноските за заеми по-късно тази година, устойчивото изстудяване на потребителските цени, очакванията за " меко приземяване " на огромните стопански системи и увеличението на корпоративното доверие евентуално ще доведат до възобновяване на активността по сливания и придобивания.

Търсенето на изкуствен интелект (AI) и облачни благоприятни условия, преходът към чиста сила и нововъведенията в науките за живота също ще бъдат спомагателни мотори за увеличение на покупко-продажбите, добави Morgan Stanley.

Инвестиционната компания вижда секторите на опазването на здравето, недвижимите парцели, главните артикули и технологиите като съществени бенефициенти от сключването на покупко-продажби.

" Достатъчните парични салда и необятно отворените пазари с капиталов клас значат, че стратегическата активност има финансово преимущество, до момента в който спонсорите могат да се сблъскат с по-голяма неотложност, без значение от макро " времето ", прибавят от Morgan Stanley.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР