Глобалните дивиденти са достигнали 415.9 млрд. долара през третото тримесечие

...
Глобалните дивиденти са достигнали 415.9 млрд. долара през третото тримесечие
Коментари Харесай

Енергийната криза повиши глобалните дивиденти до рекордни нива

Глобалните дивиденти са достигнали 415.9 милиарда $ през третото тримесечие на годината, което е нов връх за интервала, съгласно показателя на световните дивиденти на Janus Henderson. Анализът демонстрира, че базовият напредък е бил 10.3% и групата в този момент чака световните дивиденти да доближат 1.56 трлн. $ тази година, което е нарастване от 8.9%.

Това е нарастване с 0.4 прочие пункта спрямо предходните упования на компанията преди три месеца и към момента е твърдо над наклонността за напредък на дивидентите от 5-6% в дълготраен проект. Подобрената прогноза се дължи основно на по-високи еднократни специфични дивиденти, мощно показване на петролния бранш и в Азия, се показва в отчета.

Главният мотор зад нарастването са високите цени на силата, като петролният бранш е изплатил съвсем 20 милиарда $. Ако тази сума не се включи към общата, равнището е същото като преди година.
Реклама
Петролните и газови компании с непотребен капитал могат да изберат да насочат парите си към вложения или изплащания на акционерите. Те постоянно избират второто, защото вложителите търсят висока възвращаемост от петролните акции.

Въпреки че упованията за криза евентуално ще понижат приходите, фирмите постоянно не са склонни да намалят изплащанията, се споделя в отчета. Компании, в това число BP и Shell, понижиха заплащанията до по-ниски равнища по време на пандемията, което може да им даде опция да поддържат дивидентите, в случай че облагите бъдат под напън през 2023 година

" Следващата година вероятностите зависят от международната стопанска система... в случай че се насочим към криза, облагите ще бъдат наранени ", сподели Джейн Шумейк, портфолио управител за световни доходи от акции в Janus Henderson. " Но положителната вест е, че дивидентите нормално са по-устойчиви. Като цяло фирмите не желаят да ги понижават ", прибавя той пред Financial Times.

Тайван, Хонконг и Съединени американски щати са с максимален принос за растежа на дивидентите, до момента в който Китай изостава от останалия свят. Една трета от китайските компании понижават дивидентите, като това важи в особена степен за тези от имотния бранш. Въпреки това проектите на Пекин да поддържа пазара на парцели и вероятността за наново отваряне поради строгите ограничения против ковид-19 могат да подтикват растежа, допускат от анализаторската компания.
Реклама
" Окуражаващо е да се видят тези стъпки и ще бъде забавно да се разбере по какъв начин ще се придвижат от политиката за нулев коронавирус ", прибавя Шумейк.

Компаниите от Обединеното кралство също имаха мощно тримесечие, като 84% от компаниите или усилиха дивидентите, или ги задържаха постоянни. Като цяло дивидентите в Обединеното кралство са се повишили с 2.5%. Поевтиняването на паунда по отношение на $ през септември и октомври аргументи стеснен спад, тъй като две пети от дивидентите в Обединеното кралство се заявяват в долари.
Свързани публикации Големи софтуерни компании, огромни проблеми 11 ноември 2022, 06:05 Банките имат рекордна година с облаги 1.5 милиарда лева към септември 1 ноември 2022, 13:55 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР