Глобалните банки биха могли да повишат оценките си с общо

...
Глобалните банки биха могли да повишат оценките си с общо
Коментари Харесай

Банките няма да се върнат към нивата на рентабилност от преди 2008-а

Глобалните банки биха могли да покачат оценките си с общо $7 трилиона през идващите пет години, в случай че подхващат огромни стъпки за поощряване на растежа и увеличение на продуктивността. Това се споделя в изследване,осъществено от Boston Consulting Group, осведоми Reuters.

Кредиторите биха могли почти да удвоят актуалните си оценки, в случай че преследват напредък и усъвършенствани съотношения цена/счетоводна оценка въпреки пречките, показват от консултантската компания.

" Най-големият мотор на скептицизма по отношение на банковия бранш е забележителният спад в рентабилността ", написа в отчета на Boston Consulting Group.
 Банките може да претърпят загуби като тези през 2008-а, в случай че инфлацията не се овладее
Банките може да претърпят загуби като тези през 2008-а, в случай че инфлацията не се овладее

По думите на специалисти банковите банкрути усилват риска от криза

Около 75% от банковите акции са имали съотношения цена/счетоводна оценка под 1 през 2022 година, до момента в който коефициентите цена/печалба са съвсем половината от равнищата от 2008 година. Междувременно възвръщаемостта на акционерите от банковите акции изостава от тази на главните пазарни показатели след рецесията и разликата се уголемява.

Дори в случай че влагат в продуктивността и коренно опростят бизнеса си, облагите на банките ще останат под напън от по-високите финансови условия и засилената конкуренция от по-новите играчи като финтех фирмите, се отбелязва в разбора на BCG.

" Банките евентуално няма да се върнат към равнищата на доходност и оценките, които съществуваха преди световната финансова рецесия ", настояват специалистите на консултантската компания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР