, глобалната платформа за управление на бизнес разходите, обяви Payhawk

...
, глобалната платформа за управление на бизнес разходите, обяви Payhawk
Коментари Харесай

Payhawk Green помага на компаниите да вземат по-устойчиви решения

, световната платформа за ръководство на бизнес разноските, разгласи Payhawk Green - нов набор от функционалности в платформата, които оказват помощ на фирмите да вземат по-устойчиви решения, свързани с техните бизнес разноски и въглеродните излъчвания от обсег 3, оповестяват от компанията.  

Функциите, които са налични за всички клиенти без в допълнение възнаграждение, ще оказват помощ на фирмите да се съобразят с новото законодателство на Европейски Съюз и Обединеното кралство и ще допринесат за реализирането на вътрешни начинания за резистентност, като да вземем за пример компенсиране на въглеродните излъчвания.

Изчисляването на излъчванията в платформата става в партньорство с Lune, като клиентите на Payhawk към този момент могат автоматизирано да дефинират количеството на CO2 от покупки, направени с карти, и то без никакво в допълнение възнаграждение.

Във все по-голяма степен фирмите желаят - а в същото време от тях се и изисква - да станат по-устойчиви и транспарантни във връзка с своя въглероден отпечатък и напъните им за резистентност.

Скоро да вземем за пример фирмите ще би трябвало да съблюдават законодателство като директивата на Европейски Съюз по отношение на отчитането на предприятията по отношение на устойчивостта (CSRD) и английската рамка за опростено отчитане на силата и въглерода (SECR). 2025 година ще бъде първата финансова година, през която компании с повече от 250 чиновници и чист оборот от €40 млн. ще би трябвало да изготвят доклади според CSRD. Според изчисленията над 50 000 сдружения ще би трябвало да рапортуват за излъчванията си от обхвати 1, 2 и 3.

Емисиите от обсег 3 са всички непреки излъчвания, които пораждат във веригата на цената, като да вземем за пример бизнес пътувания, превоз, горива или финансови артикули. Често те са най-големият източник на въглеродни излъчвания, а в това време са и най-трудните за следене от страна на фирмите заради това, че са непреки и комплицирани за ръководство.

Много предприятия към този момент употребяват решения за ръководство на разноските като Payhawk, с цел да усилят контрола и успеваемостта на финансовите си процеси. С стартирането на Payhawk Green клиентите на Payhawk могат автоматизирано и гратис да дефинират количеството на CO2, обвързвано с покупките с карти Payhawk.

Освен това платформата на Payhawk може да бъде персонализирана за елементарно събиране и ръководство на данни за екологичното, общественото и корпоративното ръководство (ESG) на доставчиците, като по този метод се усъвършенства прозрачността на веригата за доставки. В цялост тези функционалности могат да се употребяват, с цел да се помогне на предприятията да съблюдават новите разпореждания и да подкрепят личните си начинания в региона на ESG, като да вземем за пример компенсиране на излъчванията.

" Чрез диалози с нашите клиенти и личния ни опит в провеждането на ESG начинания осъзнахме, че нашият артикул ни слага в неповторима позиция да оказваме помощ на фирмите, когато става въпрос за напъните за резистентност, свързани с бизнес разноските им и по-специално във връзка с ръководството на излъчванията от обсег 3 ", разяснява Христо Борисов, основен изпълнителен шеф и съосновател на Payhawk. „ Надяваме се, че днешното стартиране на “Payhawk Green ” ще помогне на фирмите, като им даде един съставен елемент от по-широката им ESG самодейност. Също по този начин се надяваме в бъдеще да разработим още функционалности, които в допълнение да подкрепят нашите клиенти “, добавя Христо Борисов

За калкулиране на въглеродните излъчвания, свързани с разноските, Payhawk се интегрира с Lune. За да се реализира оптималната акуратност, платформата на Lune употребява оценките на Протокола за парниковите газове, взема поради категорията и цената на продукта и ползва характерни за промишлеността методологии, като да вземем за пример методология за полетите от Международната организация за гражданска авиация (ICAO) или за логистика от Глобалния съвет за логистични излъчвания (GLEC). Lune употребява хиляди коефициенти за излъчвания, основани на разноските, с световен обсег и характерни за всяка страна данни от над 45 страни по света.

" Темата за устойчивостта е в действителност нова и всяка компания подхожда към нея по друг метод “, споделя Ерик Стадиг, съосновател на Lune. „ В светлината на новите разпореждания на Европейски Съюз това е нещо, което всеки бизнес би трябвало да обмисли. Payhawk способства за това сферата на ръководството на разноските да бъде пионер в помощта към фирмите, като дава интегрирано отчитане на въглеродните излъчвания и не изисква в допълнение възнаграждение за приемането на тези данни “, добавя Ерик Стадиг.

Освен че поддържа клиентите си посредством стартирането на Payhawk Green, Payhawk е в начален стадий на използване на политики за ESG, също така наблюдава въглеродния си отпечатък от 2021 година насам, а сега кандидатства за стандарт за резистентност.

" Осъзнаваме, че можем да бъдем по-устойчив бизнес и се опитваме да балансираме тази цел с упоритостите ни за напредък като млада компания “, споделя още Христо Борисов. „ Ще продължим да работим по вътрешните си ESG начинания, както и да поддържаме нашите клиенти по техния път. Ще съберем противоположна връзка от клиентите за тази версия на Payhawk Green и в случай че има търсене, ще прибавим още безвъзмездни функционалности към платформата. “
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР