Глобалната пандемия донесе много предизвикателства за начина ни на живот

...
Глобалната пандемия донесе много предизвикателства за начина ни на живот
Коментари Харесай

Димитър Цолов: Мениджърът, прехвърлил цяла компания в дистанционен режим за три дни

Глобалната пандемия донесе доста провокации за метода ни на живот и работа, като несъмнено едни от най-важните хора в тази рецесия бяха ИТ експертите, с помощта на които съумя да се резервира действието на доста процеси, компании и цели браншове. Именно за сходно достижение Димитър Цолов, ИТ шеф на ЕОС Матрикс, беше отличен в състезанието на Клубa на ИТ мениджърите в България – „ ИТ управител на годината ”, който се организира за тринадесети следващ път.

Той получи премия в категория „ Мениджмънт ” за сполучливото прекачване на компанията в отдалечен режим на работа за рекордно малко време.

При оповестяването на изключителното състояние през м. март предходната година ЕОС Матрикс се изправя пред нуждата да обезпечи непрекъсваемост на активността за целия си прът център и останалите отдели – от това зависи както стабилността на работния развой, по този начин и запазването на работни места и застраховане на услугите за хиляди клиенти. Димитър Цолов и неговият екип съумяват да се оправят с тази на пръв взор невъзможна задача единствено за три дни – всички системи са приспособени и работният развой действително продължава без понижена продуктивност и с обезпечена сигурност на информацията и ръководството на данните. За това достижение той е номиниран за състезанието „ ИТ управител на годината ” от сътрудниците си, които високо правят оценка професионализма и уменията му, с помощта на които ЕОС Матрикс е водач в софтуерните нововъведения в бранша.

„ Това експресно пренасяне в отдалечен режим на работа се оказа катализатор на редица начинания за цифровизация на процесите в компанията ” – споделя Димитър Цолов. „ Имахме същински взрив в създаването на софтуерни роботи, като за една година внедрихме 17 робота и с помощта на тях дейно се обработва несравнимо по-голям размер документи. Разработваме и внедряваме и други характерни софтуерни артикули, чатботове и изкуствен интелект за потребителско държание, който оказва помощ да се персонализира контакта с клиентите. ”

Димитър Цолов е квалифициран инженер по „ Компютърни системи и технологии “ и магистър по „ Бизнес администрация ”. Има над 20 години професионален опит в областта на осведомителните технологии, като през последните 15 управлява ИТ екипа на ЕОС Матрикс – част от немския водач във финансовата сфера EOS Group и водеща компания на българския пазар в региона на ръководството на отговорности.

Сред многото осъществени от Димитър Цолов и неговия екип ИТ планове са построяването, внедряването и поддръжката на Системата за ръководство на осведомителна сигурност, сертифицирана по интернационален стандарт ISO 27001:2013, създаване на Disaster Recovery Data Center (2014-2015), внедряване на BI за потребностите на финансовия отдел, внедряване и следващи модернизации на прът центъра. Под негово управление се създава главната оперативна система на компанията – Matrix Collection Software, която след това е внедрена и при няколко клиенти на ЕОС Матрикс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР