Глобалната криза с чиповете се усложнява от разпространението на Covid

...
Глобалната криза с чиповете се усложнява от разпространението на Covid
Коментари Харесай

Covid в Тайван застрашава производството на чипове


Глобалната рецесия с чиповете се усложнява от разпространяването на Covid в Тайван
(снимка: CC0 Public Domain)

Нарастването на броя на случаите на Covid в Тайван може да засегне активността на локалната полупроводникова промишленост, което ще ускори още повече световния недостиг, предизвестиха анализатори.

След като дълготрайно време в страната имаше минимално количество новозаразени – по 1-2 души дневно, през последните дни се следи внезапно нарастване: на 10 май инфектираните бяха 16, след това 21, сетне 25, 24 души на 14 май, след това 185 инфектирани на 15 май, с цел да се стигне до 207 инфектирани в неделния ден.

Още в сряда, когато бяха регистрирани 16 новозаразени, няколко тайвански компании стегнаха своите ограничения за предварителна защита от вируса и не разрешиха визитите на посетители във фабриките си. Това бяха, Foxconn, Quanta Computer и Compal Electronics.
още по тематиката
Заедно с това TSMC е наредила на чиновниците си да организират всички срещи с клиенти единствено онлайн. Във фабриките се не разрешават и огромните събирания на доста хора на едно място.

Foxconn и Quanta краткотрайно са затворили своите кафенета и са лимитирали „ обмена ” на чиновници сред другите си етажи и другите здания, оповестява в репортаж по тематиката.

TSMC сега управлява 56% от международното произвеждане на полупроводникови съставни елементи по контракт. Индустрията работи при огромно натоварване в изискванията на, тъй че всички спомагателни фактори, водещи до разстройства в бизнеса, ще имат отрицателен резултат.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР