Глобалната киберсигурност има нов гигант, след като NortonLifeLock обявиха, че

...
Глобалната киберсигурност има нов гигант, след като NortonLifeLock обявиха, че
Коментари Харесай

Сделка за $8 млрд.: Две от най-известните антивирусни програми вече са с един собственик

Глобалната киберсигурност има нов колос, откакто NortonLifeLock оповестиха, че изкупуват всички акции на своя съперник Avast, оповестяват профилирани издания.

Според “Дъ Върдж “ договорката е за над 8 милиарда $ и директният резултат от нея е, че новата мегаструктура ще има към 500 млн. клиенти по целия свят.

Кой кой е?

NortonLifeLock имат потребителския бизнес на Symantec, които всички свързват най-много с Norton Antivirus – една от най-старите и известни антивирусни стратегии за лични компютри, на пазара още от 1991 година През декември предходната година компанията купи и производителя на немската компания за киберсигурност Avira.

Чешката компания Avast е в бизнеса със предпазен програмен продукт също от началото на 90-те, а в настоящия си тип действа от 11 години. През 2016 година тя закупи различен известен европейски антивирус – AVG.

И трите закупени от Norton стратегии дълги години бяха известни измежду потребителите поради функционалните си безвъзмездни версии – необичайност във времената, когато към момента дори предпазен програмен продукт всеобщо се теглеше от пиратски уеб сайтове.

Защо се събраха?

Днес киберсигурността наподобява доста по-различно, в сравнение с преди 10-ина години. На пръв взор компютрите са доста по-сигурни поради подобренията във всички съществени операционни системи и много ефикасния вграден антивирус в най-популярната от тях – Windows. В същото време, мобилните устройства, които са доста по-фрагментирана среда, към този момент са съществена цел на хакерите поради количеството персонална информация, която държим на тях.

Освен това, поради работата от разстояние, криптовалутите, цялостната компютъризация на сериозната инфрастурктура и цялостното преместване на всички аспекти от живота ни онлайн, положителното остаряло PC остава на мушката на злонамерените консуматори, а офанзивите стават все по-комплексни.

Рансъмуеър инфекциите „ заключват “ машината и файловете в нея до заплащането на откуп, а „ троянски коне “ и други киберзарази съумяват да компрометират дори системите за автоматизирано възобновяване на известни и ползващи се с доверие програмни артикули. Резултатите постоянно са освен скъсани нерви на крайни консуматори, само че и загуби за милиони за изумените компании.

Борбата с всичко това изисква огромни вложения от компаниите за киберсигурност, а Avast има дългогодишно ноу-хау, което може да помогне на Norton да заздрави позициите си на пазара и да се прицели още веднъж в корпоративния бранш – бизнес, който през 2019 година беше продаден на Broadcom.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР