Глобалната индустрия за цифрова реклама се оценява на 600 милиарда

...
Глобалната индустрия за цифрова реклама се оценява на 600 милиарда
Коментари Харесай

Антоанета Николова по Дарик: Обществото трябва да развие свой имунитет срещу дезинформацията

" Глобалната промишленост за цифрова реклама се прави оценка на 600 милиарда $ и продължава да пораства ", заявиАнтоанета Николова, Инициативата за свободни медии на Балканите в предаването " Кой Говори " по Дарик.
Разпространение напропаганда и дезинформация
Проблемът не е стеснен до три медийни източника, маркирани в изследването. Според Николова, голям брой други медии необятно популяризират агитация и дезинформация.

" В нашето изследване се показват 3 проблематични медии, само че това не значи, че са единствено 3, има и други, които необятно популяризират пропагандата и дезинформацията и го вършат по подвеждат метод, не със неистина, а с някой " специалист ", който да заблуди обществото. "
Онлайн агитация
Проблемът се задълбочава в онлайн пространството, където липсва надзор, за разлика от обичайните медии като телевизия и радио. Николова акцентира, че са основани голям брой уеб страници, които служат като канали за разпространяване на съветска агитация.

" Проблемът е онлайн. Върху малките екрани и радиото има надзор, който по - елементарно може да се реализира съпоставяне с онлайн медиите ".
Как да разпознаем агитация и да се защитим
Отговорът на огромните компании, които постоянно финансират тези медии, е комфортен: " ние не знаехме ". Този отговор служи като опрощение, само че акцентира нуждата от по-голям надзор и отговорност.

" Институциите би трябвало да изискват от техните медиатори, които на място популяризират реклама да я изследват доста добре. "

" Освен това, фирмите следва да постановат морални и етични стандарти на медиите, с които си партнират, изключително когато става въпрос за финансиране. Това би могло да послужи като защитна мярка против нежелано въздействие ", разяснява тя.

В умозаключение, Николова акцентира, че е необходимапо-широка медийна просветеност.

" Обществото би трябвало да развие свойимунитетсрещу дезинформацията, като ревизира източниците, достоверността на информацията и схваща значимостта на казуса с разпространенито на агитация ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР