Глобалната финансова платформа Revolut с повече от 15 милиона клиенти

...
Глобалната финансова платформа Revolut с повече от 15 милиона клиенти
Коментари Харесай

Revolut открива банка в България |

Глобалната финансова платформа Revolut с повече от 15 милиона клиенти по целия свят, през днешния ден вкара в употреба своя европейски профилиран банков лиценз в България. Българските консуматори, които изберат спомагателните услуги на Revolut Bank, ще имат предпазени депозити посредством схемата за гарантиране на депозитите.

Българските консуматори към този момент имат опция да се възползват от спомагателни услуги на Revolut Bank посредством мобилното приложение. Този развой ще лишава на клиентите единствено няколко минути.

До момента Revolut има повече от 220 000 клиенти в страната. Бързо разрастващата се финтех компания е уверена, че депозитните сметки, дружно с необятната гама от артикули и услуги ще обезпечат на българските консуматори повече надзор, добавена стойност и сигурност спрямо обичайните банки.

„ Revolut е най-бързо разрастващата се финтех компания в Европа, тъй като ние слагаме клиента в центъра. Нашият продуктов дизайн е уникален – нямаме скрити такси и непрестанно сътворяваме нови и новаторски финансови артикули. ”, сподели Виргилиюс Миркес, основен изпълнителен шеф на Revolut Bank.

„ Създаването на банка в България ще обезпечи на клиентите ни повече сигурност и убеденост и ще ни даде опция да представим голям брой нови артикули и услуги в близко бъдеще “, добави той.

Към момента Revolut Group е събрала вложения в размер на съвсем 1 милиард щатски долари, а неотдавна беше оценена на 5,5 милиарда щатски долари. Само за пет години Revolut съумява да притегли повече от 15 милиона клиенти по целия свят. През миналата година Revolut откри своя профилирана банка в Полша и Литва и стартира да предлага висококонкурентни кредитни артикули и в двете страни. Наскоро банковият лиценз беше уголемен на още 8 пазара в Централна и Източна Европа, в това число Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Малта, Румъния, Словакия и Словения. Специализираният банков лиценз разрешава на Revolut Bank да дава лимитирани банкови услуги посредством приложението Revolut, както и редица финансови услуги и артикули, предлагани от други компании от Revolut Group.

Използвайки приложението Revolut, клиентите могат да наблюдават тъкмо какъв брой харчат всеки месец за заведения за хранене и хранителни артикули, могат да дефинират месечни бюджети за разноски за тези категории и да ръководят такси за абонаментни услуги, бързо да изпращат и получават пари от другари, както и да закръглят сметките от своите картови заплащания и да натрупват оставащите суми. Клиентите на Revolut могат също по този начин да харчат и превеждат пари в световен мащаб без скрити такси, да държат и обменят 29 валути в приложението и да изпращат бързо пари на фамилията и приятелите си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР